Denna lördagens andra Elitserie match spelas även den i Skåne där vi får se storvuxna Lugi ta emot det mer fria Halmstadgänget Drott. Jag tror vi får se en underhållande match där Lugi verkligen dödar tempot med sina långa anfall och storvuxna försvar, och sedan straffar Drott som så ofta kör på individuella prestationer samt ett lite mer fritt anfallsspel. Statistik mässigt så finns det ett lag som verkligen dominerar, och jag tror det laget kommer dominera även idag. Häng med och se vilket lag det är!

  • Match: Lugi HF – HK Drott Halmstad
  • Spel: Lugi HF -3,5
  • Odds: 1,80 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 20,30

Männen från Halmstad kommer idag till Lund för endast en sak och det är seger. Man är på väg in i en svacka då man har två raka förluster mot just precis Lugi, och även Kristianstad. Hemma i Halmstad förlorade man första mötet mot Lugi med 23-25 efter att ha kämpat och legat under i princip hela matchen. Många tänker säkert att om Drott inte kunde vinna hemma så har man ingen chans borta? Och jag instämmer, så tänker även jag. Man är helt enkelt inte tillräckligt bra eller inspelade för att slå Lugi idag. För att på något sätt kunna knipa någon poäng så krävs verkligen maxprestation och att Lugi inte får till det. I matchen innan Lundarna torskade man mot Kristianstad med hela 13 bollar. 36-23 fastställdes slutresultatet till efter att domaren hade blåst vilket var ett tungt nederlag.

Hemmagänget och Lundarna, Lugi, är ett underhållande och intressant lag då man verkligen är udda. Man har i snitt överlägset det största och längsta laget, vilket gör det oerhört knepigt för motståndare att spela. Man blandar och ger i sina prestationer, och för det måste man vara nöjda i jämförelse till vart man står i tabellen. Senast vann man mot Drott med 23-25 och man hade till stor del matchen under kontroll. I matchen innan det förlorade man mot Alingsås med hela 18-28 och vinsten senast var riktigt skön. Som man kan se så har Lugi ofta det svårt mot kontringslag då man får det storvuxna försvaret att röra sig i sidled. Men idag ser jag inte att man ska ha några problem mot Drott.

Så vad ska man spela? Det finns en del alternativ på över och under spelen, men jag väljer istället handikapp linan då jag tror den är mest pålitlig idag. Man vann med två bollar på bortaplan senast, och då tror jag man löser minst det dubbla på hemmaplan idag. -3,5 i Lugis favör liras till en insats strax över medel!

Inbördes möten för de som är intresserade:

Drott – Lugi = 23-25
Lugi – Drott = 26-25
Drott – Lugi = 23-24
Lugi – Drott = 28-24
Drott – Lugi= 22-32