Den andra matchen denna måndagen står mellan två skånska klubbar när Lugi från Lund tar emot Karlskrona som för dagen får äran att gästa. Lugi har inledningsvis inte imponerat på mig och kommer till detta möte med två raka förluster medan Karlskrona som väntat har det jobbigt som nykomlingar. Lugi ska bara plocka hem detta och bryta sin negativa svit men då spelvärdet är uselt väljer jag att förlita mig på en mållina som ser fin ut. Häng med!

  • Match: Lugi HF – HIF Karlskrona
  • Spel: Lugi HF över 28,5 mål
  • Odds: 1,73 @ Unibet
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 19.00

Karlskrona var jag och kollade på senast när man gästade Redbergslid och det som visades upp var katastrofalt. Man höll en okej nivå i första halvlek för att sedan falla ihop totalt i andra och endast kunna näta fyra gånger på 30 minuter. Man spelar ett trögt spel som är tempofattigt och försöker tråka ut motståndarna på sådant sätt. När man möter bättre lag orkar man oftast endast hålla nivån i första delen av matchen för att sedan bli sämre och sämre vilket inte är något överraskande. Där av förväntas det även inte av laget att man ska slå tuffare motstånd och man får helt enkelt förlita sig på att man tar poäng mot lag som exempelvis DrottSkövde och Aranäs. Idag ställs man mot Lugi som tillhör toppen och man kommer få det oerhört jobbigt. Senast rann det undan i andra halvlek och jag tror på samma scenario idag, troligt att det blir stora siffror!

Lugi har en perfekt uppgift framför sig för att bryta sin dåliga trend. Man kommer till denna match med två svidande förluster i bagaget, hemma mot Redbergslid 19-24 samt borta mot Alingsås 24-23. Senaste mötet mot Alingsås bjöd man upp till match och var riktigt bra trots en förlust och som man även kan se på resultatet så kunde det lika gärna slutat i Lugis favör. Man har kapacitet för att hålla sig där uppe i toppen och idag ska man slå Karlskrona alla dagar i veckan. Revansch suget Lugi lär tagga igång rejält och det får tyvärr nykomlingarna sota för!

Så vad blir mitt lir? Då Lugi står i ett så pass litet odds så hittar jag inget spelvärde även i handikappslinorna. Men som så många gånger förr, tar jag mig till mållinorna som ser riktigt fina ut. Lugi över 28,5 mål låter som en rimlig lina med ett okej spelvärde. Insatsen får ligga på medel!