En fullspäckad omgång med intressanta matcher och så är även denna när Lugi tar emot ett Hammarby som verkligen är i behov av två poäng. Hammarby har halkat efter i tabellen och placerar sig på en nionde plats, tre poäng upp till slutspel och en seger krävs för att man ska hänga med. Det blir dock inte enkelt då Lugi står och väntar med sitt jätte försvar och som det såg ut senast lär Hammarby inte ens nå upp till 20 mål. Häng med!

  • Match: Lugi HF – Hammarby IF HF
  • Spel: Hammarby under 23,5 mål
  • Odds: 1.94 @ unibet
  • Insats: 4/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Lugi har verkligen trappat upp det och Axner har fått koll på grejerna. Nemanja och Modigh bildar ett starkt mittblock som är svåra att bryta sig igenom samt skjuta över. Jag valde just dessa två då bägge är två meter långa och det är just precis något som kännetecknar Lugi. Man är oerhört starka bakåt och med Bergerud i mål har många lag det svårt att näta. Senast fick vi ett bevis på det när Redbergslid endast nätade 17 gånger och då ska vi veta att man har en bättre trupp än Hammarby med skyttar som Tobias Johansson, Linus Arnesson och Rickard Lönn. Jag ser ingen som kan lösa upp Lugis försvar och därav stärks mitt tips!

Hammarby har hamnat i en svacka just när det inte får hända och tre raka segrar svider hårt. Man har nu en lång resa upp till en slutspelsplats, men allt är möjligt med fyra omgångar kvar. Förlusterna har kommit mot lag som Ystad, Guif och Skövde där man helt enkelt varit det sämre laget. Puyol levererar inte och det finns ingen som tar något direkt ansvar. Idag ställs man mot Lugi som är ett lag med absolut toppform och självförtoende-kampen går helt klart åt Lundarna. Som Lugi sett ut på sistone lär Hammarby få det svårt att komma igenom och utan sitt effektiva genombrottsspel och skytte från Puyol förvånar det mig inte om man inte når upp till över 20 strecket.

Så mitt lir blir ganska uppenbart. Jag har fokuserat på mål vilket syns i texten och då Lugis försvars samt målvaktsspel sett riktigt starkt ut tror jag Hammarby kommer näta under 23,5 mål. Insatsen får ligga på strax under medel!