Idag bjuds vi på tre matcher varav ett möte mellan två storlag då Lugi från Lund tar emot Eskilstuna Guif. En oerhört viktig match för bägge lagen där en tredje plats står på spel. Lugi som kommer från en fantastiskt bra seger senast möter ett Guif som även dem presterade på topp. Vem drar det längsta strået och förmodligen tar hem tredje platsen i tabellen? Jag tror på mini skräll och går emot favoriten. Häng med!

  • Match: Lugi HF – Eskilstuna Guif
  • Spel: Eskilstuna Guif rak vinst
  • Odds: 2.40 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 15.15

Börjar vi med hemmalaget Lugi som kommer från en riktigt skön seger senast mot sin rival Kristianstad. En uddamålsseger mot ett sådant bra lag som Kristianstad sitter fint och den segern ger helt nya möjligheter i tabellen. Förr så kämpade man alltid för att kunna nå en fjärde placering. I dagsläget handlar det istället om en tredjeplats där Guif står på och en seger idag skulle innebära omkörning. Vi ska dock tänka på att Lugis senaste prestation kom mot ett Kristianstad som hade ute sitt andra lag i stora delar av matchen där bland spelare som Stenbäcken, Olsson och Pettersson inte spelade. Idag ställs man som sagt mot ett Guif som erhåller skilda handbollsfilosofier och det kan göra det roligt att kolla på en sådan match. Guif till skillnad från Lugi älskar fartfylld handboll med en hel del kontringar vilket inte passar Lugis storväxta och lite smått klumpiga spelare. Där av tror jag på skräll och går emot!

Över till ett lag som jag håller riktigt högt och till och med direkt efter Kristianstad till titelsegrare. Guif är laget och sett till deras senaste prestation så kan man dra sådana slutsatser. Man totalt pulvriserade Skövde på hemmaplan där man har en tendens att komma in i ett omöjligt stim och bollarna bara rullar på. Idag åker man iväg på bortaplan och sett till statistiken så har man klart varit sämre där. Trots det tror jag på detta Guif som verkar ha kommit in i form och fått tillbaks skadade spelare. Match schemat har även det lugnat sig lite med tanke på att man var med i Europa vilket gynnar spelarna. Idag möter man ett storvuxet Lugi som tidigare haft problem mot lag som springer mycket och förflyttar detta gigantiska försvar. Guif är ett utmärkt exempel på det och jag tror man kommer dra det längsta strået och plocka två fina poäng just precis p.g.a. spelstilen/filosofin man erhåller.

Min slutsats blir alltså Guif att gå som slutsegrare. Ser vi till oddsen så får vi ett fint spelvärde då man står i ett odds på 2,40. Det väljer jag att plocka direkt och spelar Guif till en insats på medel!