Denna torsdag bjuder på riktigt fina matcher när det kommer till elitserien och jag har valt att inrikta mig på ett möte mellan två slutspelsjagande lag, nämligen Lugi och Guif. Guif som är inne i en stor ekonomisk kris ställs inför nya utmaningar mot ett Lugi som bara blir bättre och bättre. Det råder fullständig kaos i Eskilstunalaget och det är inte konstigt att resultaten inte går ens väg. Senast torskade man rättvist mot ett bättre motstånd och idag får vi förmodligen se ett liknande scenario. Häng med!

  • Match: Lugi HF – Eskilstuna Guif
  • Spel: Lugi HF -2,5
  • Odds: 1,85 @ Bet365
  • Units: 6/10 Units
  • Spelstopp: 19.45

Börjar vi med gästande Guif så kan man direkt konstatera att det inte är som det ska i klubben. Ekonomisk kris råder vilket drabbar spelarna rejält, och vi fick bland annat se FreimanGuifs bäste spelare, gå ut i media och kritisera hela ledningen grovt. Generellt sett har det säsongen igenom sett lite stelt ut på alla håll och kanter, och man har inte fått spelet att flyta. Man torskar mot bättre motstånd, som senast då Redbergslid gästade, och vinner mot sämre motstånd. Idag möter man Lugi som är på väg uppåt och som är just precis ett sådant ”bättre motstånd” som jag påpekade. I och med denna kris i klubben, försämras även chanserna där, och jag går emot utan att tveka!

På andra sidan står hemmavärden Lugi som gått som tåget på sistone. 2016 har börjat galant och tre raka segrar mot SkövdeYstad och Ricoh har fastställts. Det är inte bara resultaten jag är imponerad över, utan hur det har sett ut i matcherna också. Roganovic verkar ha hittat en ny växel. Jeppsson levererar konstant och jag kan inte sluta berömma nyförvärvet Bergerud i mål. Äntligen har detta Lugi, förmodligen, lossnat och jag tror man bara vinner idag. Allt talar för hemmalaget och jag väljer att go with the flow. En viktig hemma match där fyra poäng står på spel och jag har svårt att se att man sumpar denna chansen.

Så vad blir mitt lir? Lugi har blivit storfavoriter i och med Guifs situation samt usla form. Jag ska inte krångla till det utan tror helt enkelt på att Lugi är det bättre laget. Jag lirar Lugi -2,5 och känner mig säker. Insatsen får ligga på strax över medel! Matchen sänds på TV4Sport för de som vill kika live!