Dagens TV-match är ett möte mellan ett formtoppat Lugi och tabelltvåan Alingsås som är inne i en liten svacka. Lugi har verkligen höjts sig på sistone och fem segrar på de sex senaste skojar man inte bort, medan Alingsås åkte på en förlust senast följt av ett kryss. Ovanligt att se ett så skakat Alingsås och som man brukar säga så går form före klass. Jag tror på det och anser att Lugi har en bättre möjlighet att triumfera idag. Häng med!

  • Match: Lugi HF – Alingsås HK
  • Spel: Lugi HF rak vinst
  • Odds: 1.85 @ bet365
  • Insats: 7/10 Units
  • Spelstopp: 19.45

Alingsås har varit stabila året igenom och sitter just nu på en säker andra plats i tabellen. Det är gott med marginal ner men även upp och den riktiga motivationen för laget kanske inte finns där då man redan är klara. Oberoende på det så har man gjort två rent ut sagt dåliga prestationer mot Guif respektive Ystad och det lyser en varningslampa. Är man inne i en formsvacka må tro? Det är min feeling och att torska med hela 19-27 på hemmaplan mot Ystad är inte okej. Idag ställs man mot ett annat skånskt motstånd i form av Lugi, och detta laget har absolut toppform. Som det sett ut på sistone lär man få det svårt nere i Lund och enligt mig så finns en stor risk att man åker på förlust igen!

På andra sidan står Lugi och en glad Axner som fått ihop laget exakt när det behövs och krävs. Mitt uppe i slutspelskampen har man dragit ihop tio poäng av tolv möjliga på de senaste sex matcherna vilket får anses vara mycket väl godkänt. Man har spelarmaterial som krävs för att slå Alingsås idag utan tvekan och som det sett ut på sistone så har man alla möjligheter till att triumfera. Jag fortsätter hylla Jeppsson som är en huvudspelare till hela anfallsspelet och kan göra mål från i princip vart som helst på planen. Man har visat att man kan ro på sådana här motståndare förr (vinsten mot Kristianstad) och jag tror man gör det igen. Spik!

Form slår klass och idag får vi se ett bevis på det. Lugi har gjort magnifika prestationer på sistone och i och med hemmaplansfördelen mot ett Alingsås som visat upp dåliga prestationer, tror jag man vinner. Raka ettan liras med en insats på strax över medel!