Denna torsdag vilar vi från handbolls EM och riktar oss mot den svenska handbollen där Lugi tar emot Alingsås i Spb Skåne arena. Hemmalaget Lugi kommer till matchen med en skön derby seger mot Malmö medan Alingsås är inne i en djup svacka och förlorade senast mot Kristianstad i en tuff match. Två olika lag som har olika spelidéer. Vem drar det längsta strået? Eller ska vi titta lite närmre på överspelen? Häng med på min analys och jakt på min nionde raka rek-vinst.

  • Match: Lugi HF – Alingsås HK
  • Spel: Under 52.0 mål i matchen
  • Odds: 1,75 @ bet365
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 19,15

Ska vi titta lite närmre på Alingsås så kan man direkt konstatera att man är inne i en djup svacka. Man har varit med både Champions League och Elitserien vilket innebär tufft matchande som i sin tur har medfört att man tappat viktiga poäng. I sin senaste match spelade man helt okej, men kunde se sig besegrade i slutminuterna mot Kristianstad med 27-28. I matchen innan denna så torskade man mot Sävehof med 27-24 vilket var riktigt svagt då Sävehof hade en hel del spelare borta. En sak som jag dock väljer att lyfta fram är att man har ett vasst försvarsspel samt målvaktsspel, bara man får till det. Idag möter man Lugi som älskar ett långsamt tempo då man är oerhört kraftfulla och storväxta spelare, och i mina ögon kan detta gynna Alingsås. Någon gång måste man lyfta sig från denna svacka, så varför inte idag?

Nog om Alingsås och mer om Lugi. Idag står man som hemmalag efter att i sin senaste match slagit sin skånska kollega Malmö. Matchen fastställdes till 30-33 och som vi kan se så blev det oerhört mycket mål. Idag så tror jag tvärtemot. Lugi är känt för att vara storväxta och ha ett långsamt tempo och jag tror man lär fastna i Alingsås försvarsspel. Samtidigt så tror jag att Alingsås kan ha problem med ett storvuxet lag, och Lugi lär sänka tempot så mycket det går. Kan till och med tro att varje Lugis anfall kan ta upp till en minut då man tröttar sönder motståndaren. Jag vågar inte förlita mig på någon av lagen, för sett till statistiken och inbördes möten så är det riktigt jämt samt att ingen erhåller någon toppform.

Så vad är det bästa spelet? Jag väljer att skippa 1-X-2 markörerna och spelar istället ett underspel. Två lag med bra försvarsspel och målvakter kan innebära målsnålt. Kollar man även från en annan sidvinkel så tror jag att dagens spel gynnas av båda och jag lirar därmed under 52.0 mål. Spelet innebär att man får tillbaks sin insats vid exakt 52 mål. Allt annat under är vinst och över är förlust. Insatsen ligger strax under medel!