Valencia har i veckan rest till Bulgarien för att idag ställas mot Ludogorets, i det första mötet utav två i Europa Leagues sextondelsfinal. Bulgarerna är den stora överraskningen i turneringen och jag tror nog man kan bita ifrån sig bra här. Men jag skippar 1×2 och går istället på spelformen över/under.

  • Match: Ludogorets – Valencia
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 2,08 @ unibet
  • Insats: 2,5/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Ludogorets hade jag ingen som helst koll på innan den här turneringen påbörjades, jag trodde även man skulle få det svårt att gå vidare från sin grupp med lag som bland annat PSV och Dinamo Zagreb. Men det här laget klev enkelt vidare efter att ha slutat etta i gruppen, med fem vinster och ett oavgjort resultat på kontot. Väldigt starkt då det inte är några skitlag man mött direkt, och man fick även tufft motstånd i form av Lazio förra omgången. Men även där klarade man sig vidare efter en 1-0 vinst på bortagräs och 3-3 hemma i en helt galen match. Lazio hade ledningen med både 2-0 och 3-2 i matchen, men bulgarerna kom tillbaka båda gångerna. Anfallaren Juninho byttes in i 84:e minuten och i 88:e så kvitterade han till 3-3 för att ta sitt lag vidare. Det var galen stämning på arenan mot Lazio och idag kommer det förmodligen vara helt utsålt när ännu ett ”storlag” gästar. Ludogorets vet vikten av att åka till Spanien med ett bra resultat i ryggen, så jag tror att man kommer ösa på fullpumpade av självförtroende. Givetvis positivt för överspelet då man inte alltid har med sig skallen inför fanatiska fans som vill se offensiv fotboll.

Hos hemmalaget stryker vi idag den avstängda duon Cosmin Moti (back) och Zlatinski (mittfält).

valenciakiev

Valencia tog sig också vidare som gruppsegrare, där det tuffaste motståndet var Swansea som la beslag på andraplatsen i gruppen. Senaste omgången ställdes man mot ukrainska Dynamo Kiev där man avancerade ganska komfortabelt med sammanlagt 2-0 över två möten. Valencia har spelat betydligt bättre efter sitt tränarbyte och man siktar definitivt på att ta sig så långt som möjligt i den här turneringen, för att väga upp för en ganska svag insats i ligaspelet.  Valencia kan få en väldigt bra matchbild här tror jag, där man kan sitta lugnt i båten och utnyttja hemmalagets misstag. Man har fina kontringsspelare i bland annat Feghouli och Vargas som vet hur man rör på ett par ben när tillfälle ges. Tillbaka från skada är även Piatti, som hade en väldigt fin formkurva innan han tvingades till rehab. Det finns väldigt fin offensiv kraft i Valencia med andra ord, men jag är inte lika övertygad om defensiven. Med Costa borta så blir det förmodligen så att Senderos och Mathieu tar hand om mittbackspositionerna igen, precis som mot Athletic (1-1) förra helgen. Det var en tuff match och kan säkert sitta kvar lite i benen. I övrigt så kommer man nog förmodligen rotera lite på ytterbackpositionerna där man har lite fler alternativ.

Förutom Costa som är skadad så stryker vi även avstängda Parejo.


Vi får nog se ett överoptimistiskt hemmalag här som lär vara rejält taggade inför en fullsatt hemmastadion. Man är bevisligen inte helt odugliga i offensiven heller, då man stänkt in mål både i gruppspelet och nu senast mot Lazio, så Valencia kommer få se upp här. Men samtidigt så tror jag även att gästerna kan bjudas på en del ikväll, så jag tror vi kan få minst tre mål till ett fint odds. Testar en mindre slant på det här spelet!

/e@sy