Väljer att redan nu skifta fokus mot onsdagens tillställningar i Champions League där vi inleder med spel i grupp B där hela 3 lag gör upp om den sista biljetten till åttondelsfinalerna bakom ett överlägset Real Madrid som redan står som klara gruppsegrare. En viktig match på spelschemat i Bulgarien där Ludogorets, med inte alltför höga förväntningar inför, tar emot ett desto mer skakat Liverpool som inte får spelet att stämma för tillfället. Väljer att i första hand koncentrera mig på det bortalaget inte lyckas prestera i anfallsväg i dagsläget.

  • Match: Ludogorets – Liverpool
  • Spel: Bortalaget under 1,5 mål
  • Odds: 1,93 @ Betsson
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 20.45 26/11

Ludogorets går starkt på inhemsk mark, speciellt här i Razgrad där man har visat sig vara något svårspelat, och den bulgariska nykomlingen har inte gjort bort sig ännu – med undantag för det som presterades innan landslagsuppehållet borta i Basel och hade man inte behövt resa ut till den spanska huvudstaden i den avslutande omgången så hade nog ett avancemang faktiskt varit en rimlig uppgift. Försvarsspelet har i överlag varit välfungerande med fullt hedersamma uddamålsförluster mot både Real Madrid samt kvällens motstånd, Liverpool, i premiären där man nollade engelsmännen i 81 minuter på Anfield där en målvaktstavla senare bidrog till ett förlustmål via straff sent in på tilläggstiden. Bulgarerna har hittills under säsongen spelat 12 tävlingsmatcher (ligaspel samt Champions League-matcher med både gruppspel samt kval inräknade) på hemmabanan och hållit nollan intakt vid 8 tillfällen där endast Real Madrid har lyckats göra mer än ett mål här.

Hemmalaget har endast Roman Bezjak på skadelistan, i övrigt är truppen intakt.

200px-Ludogorets_FCliverpool_200x200

Liverpool föll, som bekant, på målsnöret i fjol där man var ytterst nära en sensationell ligatitel. Istället fick man trösta sig med Champions League-spel, vilket man inte har varit bortskämt med de senare åren, men man har inte fått någon lysande inledning varken här eller hemma i England. Formkurvan är något svag och man har nu förlorat 4 tävlingsmatcher i följd där man sladdar i den undre halvan av tabellen i Premier League och vill det sig riktigt illa så kan man även gå miste om ett avancemang från det här gruppspelet, vilket ändå får ses som ett visst fiasko. Det är i första hand anfallsspelet som inte går att känna igen från fjolåret där ”Reds”, utöver att man var oerhört fyndigt och sevärt framåt, även producerade en riktigt fin mängd med mål. Det var kreativitet i hög hastighet, något som är aningen bortblåst för tillfället av rimliga orsaker. Under fjolåret hade man verkligen spets framåt med en sylvass och klinisk trio längst fram i banan, men samtliga komponenter är som bekant inte tillgängliga längre.

Raheem Sterling har inte varit fullt så lika sprudlande medan Daniel Sturridge har haft enorma skadeproblem samtidigt som Luis Suarez, som bekant, gick till Barcelona inför den här säsongen. De kvarvarande alternativen, med framförallt nyförvärven Mario Balotelli och Rickie Lambert som inte erbjuder samma speed på djupet i ”nr 9-rollen”, samt Fabio Borini har tillsammans på 33 framträdanden (inhopp medräknade) skrapat ihop 3 mål. I sin helhet har bortalaget inte gjort mer än ett mål i 13 av 18 tävlingsmatcher hittills under den här säsongen.

Utöver Sturridge har man även frågetecken på Balotelli, i övrigt kommer bortalaget till spel utan ett antal alternativ i backlinjen, några frånvarande sedan tidigare, där Mamadou Sakho, Jon Flanagan och José Enrique saknas.


Funderade i liknande banor inför helgens ligamöte med Crystal Palace där man stannade på ett mål trots en drömstart. Ser nog ett visst spelvärde i att, i första hand, spela på Liverpools ineffektivitet och oförmåga till att producera ett vägvinnande anfallsspel i nuläget. Medelinsatsen testas på Liverpool att inte göra mer än ett mål i matchen.

/Puyol