Fed Cup match där Lucie Šafářová ställs mot Ana Ivanović. Lucie med en usel form skickar unforced errors på löpande band. En mer solid Ana ska ta hem detta.

  • Match: Lucie Šafářová - Ana Ivanović
  • Spel: Ana Ivanović  
  • Odds: 1,67 William Hill
  • Insats: 7/10
  • Spelstopp: 13:30

Lucie Šafářová har spelat riktigt dåligt den senaste tiden. Hon har fyra förluster på sina fem senaste matcher där vinsten kom efter tre set. Detta mot Margarita Gasparyan en ryska född 1994 med en ranking på 231 plats. Lucie kan spela riktigt bra när hon är i form. Hon har en bra serve och stenhårda grundslag. Problemet är att nu när det går dåligt finns ingen plan B. Hon missar sina stenhårda grundslag och försöker sedan att slå ännu hårdare vilket bara leder till fler UE. Lucie hamnar väldigt lätt i denna onda cirkel och ett par av de senaste matcherna har varit på gränsen till pinsamma då det stått en tjeckisk UE-maskin på ena sidan. Något liknande förväntar jag mig även idag då det inte finns någonting som talar för att hon ska ha hittat formen.

Ana Ivanović har spelat ok och besitter stor tennistalang. Hon har ju faktiskt varit världsetta under 2008 då hon även vann Franska öppna. Efter det har hon varit skadebenägen men i år har det sett bra ut och hon är rankad 12a. Ana har väldigt fina grundslag och brukar kunna bjuda på en bra serve som hon kan bygga poängen kring. Jag tycker även att hon rör sig bra på planen trotts sina 185 cm över havet.

Jag förväntar mig att Ana tar hem detta. Serbiskan är redan från början en mycket bättre spelare och med Lucies form ska det inte bli problem. Det känns nästan som att tjeckiskan bara går och väntar på att säsongen ska ta slut. Lucie leder faktiskt inbördes med 3-2 men jag skulle inte dra några växlar alls av det då jag vet att tjeckiskan kan slå dom bästa när hon har formen men så är fallet inte idag.