Los Angeles Kings har fortsatta problem att vinna när matcherna går till övertid eller till straffar och förlusterna duggar tätt nuförtiden. Medan Maple Leafs har bytt tränare sen Randy Carlayle fick sparken för två matcher sedan, och det började inte bra då det blev förlust direkt. Men nu senast vann Maple Leafs sin senaste match. Kan Maple Leafs ta tillvara på segern senast när ett Kings inte är i sin bästa form?

  • Match: Los Angeles Kings – Toronto Maple Leafs 
  • Serie: NHL
  • Speltips: X2
  • Odds: 1,961 Unibet
  • Insats: 2,5/5 units 
  • Spelstopp: 13/1, 04:30

Startande målvakter:
Kings: Matcher: Impm: Räddningsprocent:
Maple Leafs: Matcher: Impm: Räddningsprocent:

Kings föll än en gång då laget förlorade mot Winnipeg Jets med 5-4 efter straffar på hemmaplan. Detta trots att Kings vände på ett 0-3 underläge efter redan 6:39 in i den första perioden till ledning 4-3. Men ett lag i svackor så studsar inte pucken deras väg. Med knappa sex minuter kvar av matchen kom 4-4 av Jets och matchen gick till straffläggning och där var det Jets som var det enda lag att göra mål.

Förlusten innebar Kings tredje raka och den sjätte på lagets åtta senaste matcher. På Kings tio senaste matcher har det slutat med fyra segrar och sex förluster, 4-2-4. Notera att Kings har tagit poäng i åtta matcher av dessa men har fortfarande ofantligt svårt att vinna matcher under förlängning eller i straffomgången.
Kings har spelat ihop fyrtioåtta poäng efter fyrtiotvå spelade matcher och ligger på en åttonde plats i Western Conference. Laget är bara ett poäng bakom sexan och sjuan men det är bara ett ner till nian Calgary Flames.

Hemma i Staples Center är Kings ofantligt tunga den här säsongen. Laget har tagit poäng i arton av tjugotre hemmamatcher och har spelat ihop trettiotvå poäng. Det leder till att Kings är Western Conference tredje bästa hemmalag.
Däremot har laget nu endast en seger på sina fem senaste matcher. Noterbart är att tre av dom fyra förlusterna har kommit under förlängningen eller under straffläggningen.

Kings kommer till spel utan:
T. Toffoli
S. Voynov
T. Pearson
R. Regehr

los_angeles_200x242 V.S toronto_200x200

Maple Leafs sparkade tränaren Randy Carlayle då droppen blev efter att laget förlorat sju av sina nio senaste matcher. Men trots bytet av huvudtränaren föll Maple Leafs direkt i matchen efteråt hemma mot Washington Capitals med 2-6 och det såg inte mycket bättre ut. Frågan är om genombrottet kom i den senaste hemmamatchen när Columbus Blue Jackets tvålades dit med 5-2?

Segern innebar i alla fall att Maple Leafs satte stopp för sin förlusttrend på tre raka matcher. Lagets tio senaste är däremot ingen höjdare då det endast har blivit tre segrar på dessa matcher, 3-7-0.
Med den svaga formen har Maple Leafs åkt ner utanför slutspel. Laget står nu på fyrtiosju poäng efter fyrtiotvå spelade matcher och ligger på en tionde plats i Eastern Conference. Det är just nu tre poäng upp till närmsta slutspelslag.

Ska det bli något slutspel så kommer Maple Leafs behöva skärpa sitt spel på bortaplan. Hittills har det blivit sjutton poäng efter arton bortamatcher och det gör Maple Leafs till Eastern Conference trettonde bästa bortalag.
Maple Leafs arton bortamatcher har laget lyckas tagit minst ett poäng i tio matcher.
Maple Leafs föll i sin senaste bortamatch mot Winnipeg Jets med 5-1. Det var Maple Leafs andra raka bortaförlust och den fjärde på lagets fem senaste bortamatcher.

Maple Leafs kommer till spel utan:
P. Holland
J. Lupul

Det är två lag som inte möter varandra alltför ofta.
Den här säsongen har lagen stött på varandra en gång i Air Canada Center. Det blev en jämn batalj där Maple Leafs kunde vinna med 4-3 efter straffar.
Sen säsongen 1998-1999 har lagen bara mött varandra femton gånger. Det har resulterat i sju segrar vardera och en match har slutat oavgjort. Noterbart är att Maple Leafs har tagit poäng i nio möten.
Lagens fem senaste i Staples Center har slutat med en seger för Kings, tre för Maple Leafs och en match har slutat lika. Noterbart är att Maple Leafs har tre raka bortasegrar mot Kings.

Två lag som söker efter formen.
Kings tar poäng men har ofantligt svårt att lyckas vinna sina matcher. Medan vi fick se en ljusglimt av Maple Leafs efter lagets seger senast. Ett stabilt försvarsspel och en grym offensiv. Maple Leafs är det lag som har gjort näst flest mål av alla NHL-lag, det gynnar verkligen inte Kings som har stora försvarsproblem för stunden.
Båda lagen jagar bättre tabellplaceringar och med halva säsongen spelad börjar poängen bli allt viktigare då det tar lång tid att komma ikapp med tvåpoängssystemet.
Ett Maple Leafs som har bytt tränare och det gav resultat i den förra matchen, och laget kommer troligen lägga mer fokus på sitt försvarsspel. Vilket behövs!
Att då få möta ett Kings som har stora problem på hemmaplan med framförallt defensiven där det har rasslat massvis med mål i lagets senaste hemmamatcher.
Det brukar bli jämna drabbningar när lagen möter varandra och Maple Leafs brukar som oftast alltid plocka minst ett poäng mot Kings. Att vi då i stort sett får samma odds på raka Kings som X2 är för mig ett frågetecken. Ett Kings med stora försvarsproblem och en del skador i laget mot ett Maple Leafs som äntligen fick vinna senast och det lär ha lättat en sten från hjärtat.
Mitt spel blir därmed att Maple Leafs krigar till sig minst en poäng till 1,91 hos Unibet.