Tidig match i NHL när Los Angeles Kings tar emot Nashville Predators hemma i Staples Center. Kings kommer till spel med vind i seglen efter en stark vändning mot Vancouver Canucks senast. Predators vill inte vara mycket sämre än motståndarna då laget även dom kommer med seger i ryggen. Kings har en förmåga att lösa en del puckar hemma mot Predators. Lyckas Kings eller bjuder Predators på fin defensiv ishockey?

  • Match: Los Angeles Kings – Nashville Predators
  • Serie: NHL
  • Speltips: Kings över 2,5 mål
  • Odds: 1,77 @ Betsafe
  • Insats: 3/5 units 
  • Spelstopp: 3/1, 22:00

Kings tog en skön seger senast. Laget spelade på bortais mot Vancouver Canucks och trots att laget var många gånger hetare än motståndarna såg det ut att sluta med förlust då ställningen var 2-1 till Canucks med mindre än tre minuter kvar av matchen. Men Kings ville annat och i powerplay kom 2-2 med två minuter och sju sekunder kvar av matchen. Inte nog med det tog Kings ledningen endast femtiotre sekunder senare och avgjorde matchen.

Segern innebar Kings fjärde på lagets tio senaste matcher. Kings har tagit poäng i sju av dessa matcher men har ofantliga problem med att lyckas vinna matcherna efter övertid eller under straffläggningen.
Men med poäng så klättrar Kings uppåt i tabellen. Laget har nu spelat trettionio omgångar och befinner sig på en femte plats i Western Conference med fyrtiosex inspelade poäng. Placeringen är långt ifrån säker då närmsta lag utanför slutspelsplats står på fyrtiofem poäng.

Hemma i Staples Center är Kings Western Conference bästa hemmalag. Kings har efter tjugo spelade hemmamatcher en statistik på fjorton segrar, varav två efter övertid/straffar och sex förluster, varav två efter övertid/straffar. Det gör att Kings har spelat ihop trettio poäng i hemmaborgen.
Kings gör även en massa mål på hemmaplan. Laget har öst in mål i dom senaste hemmamatcherna och har totalt gjort femtiosju mål på dom tjugo matcherna. Det ger ett snitt på 2,85 mål per match.
Kings vann sin senaste hemmamatch mot San Jose Sharks med 3-1. Segern var lagets tredje på dom fem senaste hemmamatcherna och den fjärde matchen i rad med poäng. Noterbart är att Kings har gjort minst tre mål i fyra raka hemmamatcher.

Kings kommer till spel utan:
S. Voynov
R. Regehr

los_angeles_200x242 V.S nashville_200x116

Predators vann också sin senaste match. Då på hemmaplan mot ett formsvagt St.Louis Blues. Det var en jämn och tät drabbning där Predators tog ledningen i den första perioden. Blues vände dock till ledningen under den andra perioden, men innan perioden var över stod det 2-2. Det avgörande målet kom knappa halvvägs in i den tredje perioden då Predators satte 3-2 med en man mindre på banan. Resultatet stod sig sedan matchen ut.

Det var den tredje matchen på raken som Predators tog poäng i. Laget har en stark form och har på sina tio senaste matcher sju segrar och tre förluster, 7-2-1. Predators har alltså tagit poäng i åtta av sina tio senaste matcher.
Med en såpass stark form är Predators med och krigar i toppen av Western Conference. Laget har efter trettiosex spelade matcher tagit femtioen poäng och ligger på en tredje plats. Predators är bara ett poäng bakom tvåan Chicago Blackhawks och har fem poäng upp till serieledning där Anaheim Ducks ligger.

Bortaspelet har varit en stark framgång för Predators den här säsongen. Laget har vunnit mer än hälften av bortamatcherna. En statistik på tio segrar, varav en efter övertid/straffar och nio förluster, varav två efter övertid/straffar på lagets nitton bortamatcher. Det gör att Predators har spelat ihop tjugotvå poäng på bortaspelet och är Western Conference sjätte bästa bortalag.
Predators är inte lika stabila i det defensiva spelet på bortaplan och har släppt in fyrtiofyra mål på sina nitton bortamatcher. Det ger ett snitt på 2,31 insläppt mål per match.
Predators föll i sin senaste bortamatch mot Chicago Blackhawks med 5-4 efter straffar. Det var laget tredje förlust på sina fem senaste bortamatcher. Noterbart är att Predators har släppt in minst tre mål i tre av dessa fem matcher.

Predators kommer till spel utan:
T. Beck
M. Cullen

Det är dags för säsongens femte möte.
Den första matchen spelades i Nashville. Där vann Kings med 2-1 efter straffar.
Den andra matchen spelades i Los Angeles och då vann Predators med 4-3.
Den tredje matchen slutade med en 3-2 seger för Predators på hemmaplan.
Även i den senaste matchen blev det en Predators seger då laget vann med 4-3 efter straffar på hemmaplan.
På lagens tio senaste möten har det slutat med fem segrar vardera. Noterbart är att Kings har gjort minst tre mål i fem av dessa.
På lagens fem senaste möten i Staples Center har det slutat med tre segrar för Kings och två för Predators. Noterbart är att Kings har gjort minst tre mål i fyra av dessa fem matcher.

En toppmatch med två lag i godkända former.
Det jag lägger fokus på är att Kings ska klara av att sätta minst tre kassar på Predators ikväll.
1: Kings har hittat formen på hemmaplan och är just nu Western Conference bästa hemmalag. Inte nog med det så öser Kings in mål på hemmaplan och har ett målsnitt på nästan tre mål per match sett över alla hemmamatcher.
2: Predators försvarsspel är inte alls lika strukturerat på bortaplan som hemma. Predators har två raka torsk på bortaplan och har släppt in tio mål i dessa två matcher.
3: Kings är hemmastarka mot Predators. Framförallt på att göra mål då laget lyckas med det i stort sett i varje hemmamatch när Predators är på besök. Kings har gjort sexton mål på Predators på lagens fem senaste i Staples Center.
Ett revanschsuget Kings som har tre raka förluster vill mer än gärna tvåla dit tabelltrean och ge sig själva ett litet försprång mot lagen som jagar bakom Kings. Men för att besegra Predators kommer det att behövas göras minst tre mål.
Mitt spel blir Kings över 2,5 mål inklusive övertid och straffar till 1,77 hos Betsafe.