NHL närmar sig alltmer sista delen av säsongen och i en av nattens matcher möts ett slutspelsjagande Los Angeles Kings mot ett avsågat Arizona Coyotes inne i Staples Center. Kings bröt en fem matchers lång poängrad senast medan Coyotes nu har fyra raka nederlag. Tio av lagens tolv senaste möten har slutat med en hemmaseger. Blir fallet även så inatt?

  • Match: Los Angeles Kings – Arizona Coyotes
  • Liga: NHL
  • Speltips: Över 5,0 mål 
  • Odds: 1,95 @ bet365
  • Insats: 3/5 units
  • Spelstopp: 17/3, 03:30

Startande målvakter:
Kings:
Coyotes:

Kings föll tung senast hemma mot Nashville Predators. Detta efter att ha ledat hela matchen med 1-0 fram till 6,37 in i den tredje perioden. Då kom 1-1 och bara 1,16 senare kom 1-2.
Förlusten innebar den första matchen på sex som Kings inte tog med sig ett poäng.
På lagets tio senaste matcher har det slutat med fem segrar och fem förluster, 5-4-1.
Med en stigande form har nu Kings häng igen på slutspel. Laget befinner sig på en nionde plats med sjuttionio poäng efter sextioåtta matcher i Western Conference. Det är bara ett poäng upp till slutspel med en match mindre spelad.
Kings har spelat som alltid relativt målsnålt under säsongen och har en målskillnad på 185-172. Det ger ett snitt på 5,25 mål per match.

Hemma i Kalifornien och i Staples Center har Kings varit starka. Tredje bäst i Western Conference efter tjugoen hemmavinster av trettiosex. Noterbart är att Kings bara har gått poänglösa i åtta av dessa trettiosex hemmamatcher.
Däremot spelar Kings betydligt målsnålare på hemmaplan. Endast nittionio mål framåt, vilket är fjärde minst i Western Conference och med sjuttionio insläppta mål är det näst minst insläppta mål av ett hemmalag på hemmaplan.
Kings har på sina fem senaste hemmatcher två segrar och tre förluster.

Kings kommer till spel utan:
J. Stoll (spelar ev inatt)
A. Martinez
S. Voynov
T. Pearson

los_angeles_200x242V.S arizona_coyotes_200x200

Coyotes längtar till ledigheten och formen är allt annat än bra. Förlust mot New Jersey Devils med 4-1 på hemmaplan senast och den fjärde raka förlusten. Coyotes hade en hemmaperiod med sex raka hemmamatcher innan det nu beger sig ut på en road trip. Det blev ingen höjdare och laget vann bara en match av dessa sex.
På lagets tio senaste matcher har det slutat med EN seger och NIO förluster, 1-8-1.
Endast tre poäng av tjugo möjliga och Coyotes chanser till slutspel är bortblåsta. Laget har trettio poäng upp till slutspel och ligger på en trettonde placering i Western Conference med femtio poäng efter sextionio matcher.
En stor orsak till att Coyotes ligger där laget ligger är försvarsspelet. Hela tvåhundratrettio insläppta mål under säsongens lopp. Det är andra flest i Western Conference och ett målsnitt på 3,33 mål i baken per match.

Även på bortaplan har Coyotes varit en katastrof. Trettiofyra bortamatcher och bara elva segrar och tjugofem inspelade poäng. Det gör Coyotes till Western Conference sämsta bortalag. På bortaplan har laget släppt in hundrasjutton mål. Det när näst flest i Western Conference av ett bortalag och med en målskillnad på 78-117 snittas Coyotes bortamatcher på 5,73 mål per match.
Coyotes förlorade sin senaste bortamatch mot Boston Bruins med 5-1. Det var lagets sjätte raka förlust på bortais och på dom tio senaste bortamatcherna har åtta matcher resulterat i minst fem mål på resultattavlan.

Coyotes kommer till spel utan:
M. Boedker
M. Hanzal

Säsongens fjärde möte.
Dom tre tidigare mötena har slutat med två segrar för Kings och en för Coyotes.
Först vann Coyotes med 3-2 efter förlängning på hemmaplan.
I den andra matchen vann Kings på bortaplan med 4-0.
Nu sist vann Kings med 4-2 på hemmaplan.
Sett över lagens tio senaste möten har lagen fem segrar vardera. Noterbart är att sex matcher har innehållit minst fem mål.
Lagens fem senaste möten inne i Staples Center har resulterat i fyra segrar för Kings och en för Coyotes. Noterbart är att fyra av dessa fem matcher har innehållit minst sex mål.

Kings får ett drömläge att bättre på offensiven inatt.
Ett Coyotes som läker som ett såll och släpper in oerhört mycket mål. Näst flest i Western Conference och över 3,3 insläppta mål per match i snitt.
Kings är på gång igen och har fyra segrar på lagets sex senaste matcher. Inte nog med det så har målfabrikationen vaknat. Nitton gjorda mål på dessa matcher och en positiv trend för dom regerande Stanley Cup-mästarna.
Kings spelar målfattigare på hemmaplan men inte när Coyotes kommer på besök. Lagens enda möte i Staples Center den här säsongen blev målrik när Kings vann med 4-2.
Lagens fyra av  fem senaste möten i Kalifornien har resulterat i minst sex mål och det brukar bli mål när dessa två lag möts.
Ett Kings som jagar slutspel och behöver få igång hela laget i alla spelmoment för att slutspel ska bli verklighet. Då blir Coyotes en lämplig motståndare vars säsong är körd och laget vill hamna så långt ner som möjligt.
Mitt spel blir över 5,0 mål inklusive övertid och straffart till 1,95 hos bet365.