LA Kings tar emot svensklaget Detroit i nattens sista match och för er nattugglor som sitter uppe så måste ni ju såklart ha ett spel. Den här matchen kommer jag att spela på våra hederliga gamla skott.

  • Match: LA Kings – Detroit
  • Speltips: Över 55.5 skott (ordinarie tid)
  • Odds: 1.85 @ betsson
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 12/1, 04.35

Los Angeles har haft lite halvtaskig form de senaste veckorna, men nu har man två segrar på de tre senaste matcherna så formen kanske håller på att vända här. Segrarna har kommit mot tre lag som normalt sett är starka defensivt, Vancouver och Boston. Under dessa matcher skapade man extremt mycket lägen och siffrorna kunde verkligen blivit större, framförallt i matchen mot Vancouver där man sköt nästan 50 skott. Förra säsongen var man ett lag som la högsta prio på det defensiva och släppte till klart minst skott i ligan. Den här säsongen släpper man fortfarande till ganska få skott, men snittet har dock höjts med ett par skott. Man har inte samma stabilitet och släpper därför också till fler skott nu. Framåt är det oftast full fart på hemmaplan oavsett resultat. Så har det sett ut den här säsongen. Jämför man med förra så var man extremt tighta såväl defensivt som offensivt och man la verkligen allt krut på att ligga rätt i banan. Nu är det lite mer hawaii över laget även om man inte kan jämföra dem med de värsta (Ottawa, Phoenix osv). De senaste tre hemmamatcherna har varit mot Vancouver, Minnesota och Boston. Tre lag som normalt sett är riktigt bra bakåt och släpper till få skott. Kings sköt 49, 40 och 35 skott på dessa. Nog ska man klara att ta sig upp till minst 30 mot Detroit som inte alls har samma kapacitet som ovannämnda i det defensiva arbetet.

henrik zetterberg_datsyuk

Detroit är ett litet spöklag för mig. De har ett lag som gillar att hålla puck och dra ner på tempot, men samtidigt har man fortfarande spelare som är individuellt skickliga. Red Wings är ett lag som är ganska normalt och har haft en rätt jämn skottskörd under säsongen. På bortaplan släpper man dock till betydligt fler skott än vad man gör hemma i Detroit och mot ett lag som Kings som har en tendens att trycka ner sina motståndare djupt ner i försvarszon med ganska hård forechecking så bör Detroit få det ganska tufft ikväll känner jag. Offensivt har det gått helt okej för Wings så jag tror att matchen kommer vara ganska jämn en lång period vilket bör betyda att båda lagen kommer vilja anfalla. Linan idag känns något skott för låg och det ska vi hugga på.


Så länge inget lag drar ifrån med 3-4 mål så är det fortfarande match och båda kommer vilja gå till attack. Då är jag ganska säker på att spelet kommer sitta. Mitt spel blir över 55.5 skott till oddset 1.85. Spelet hittar ni hos betsson och insatsen blir 6 units. Övriga bolag har satt linan på 57.5 till samma odds.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden