Jadå, den fina formen håller i sig, och för tredje dagen i rad visar vi upp ett plusresultat i plånboken, inte illa! Elfsborgs vinst satt långt inne, men i 84′e minuten kunde inbytte Joel Johansson pricka in 0-1, och vinst var ett faktum, en smaskig sådan där oddset på tvåan låg på runt 2,15 online, grattis ni som ryggade. Även Warberg gjorde vad de skulle, utom att stänka in en 8-9 baljor. Vinsten på tvåan satt fint, men den målrika match jag hoppades och trodde på uteblev, siffrorna blev ynka 1-3.

Idag är det i vanlig ordning en fullspäckad dag för varje sportintresserad och spelsugen, medelsvensson som yrkesspelare. Allt från Allsvenskan, premiäromgång i Superettan samt ett antal fotbollsmatcher från de stora ligorna i Europa, vårt regelbundna smörgåsbord som återkommer varje helg finns åter att välja och vraka ifrån…

Då alla givna favoriter står ovanligt lågt i odds (i allafall på SvS där jag hämtar mina odds ifrån), där t.ex. Chelsea ligger på 1,20, Liverpool på 1,25, Inter på 1,35 o.s.v så tänkte jag att jag skulle kombinera ihop ett par system med dubblar, tripplar och någon fyrling. Allt går ju naturligtvis plocka isär i singlar med, det är helt upp till er läsare hur ni vill spela mina tips!Chelsea – Bolton
Mitt Tips: 1:a
Inter – Palermo
Mitt Tips: 1:a
Barcelona – Recreativo
Mitt Tips: 1:a
Insats: 7/10

Motivering;
Tre av Europas klart bästa lag som alla möter extremt mediokert motstånd i jämförelse mot sig själva! Alla är också inblandade i toppstrider i respektive serier, och då behövs verkligen alla enkla pinnar som går att plocka. Hemmaplan spelar givetvis också in, formen likaså.
Alla är extremt starka på hemmagräset, alla har en mycket fin form i ryggen. Nej, det finns inget som talar för att dessa tre giganter inte ska vinna, jag lassar in på denna favorittrippel!

Barcelona – Recreativo
Mitt Tips: 1:a (hcp -2)
Chelsea – Bolton
Mitt Tips: 1:a (hcp -1)
Inter – Palermo
Mitt Tips: 1:a (hcp -1)
Insats: 1/10

Motivering;
Ovanstående trippel, nu i handicapsspel! Jag tror att det blir stora siffror för Barcelona, uppåt 4-0, 5-0 eller något i den stilen. Chelsea ska väl i allafall vinna hemma mot ett defensivt svagt Bolton med 2-0 eller mer? Likadant vad gäller Inter med en Zlatan i spetsen som jagar skytteligasegern? Det här är värt att testa, utan tvekan. Ett skapligt odds kan man nog få ihop, beror lite på bolag man spelar på, men uppåt 8-10 ggr pengarna så kan man definitivt testa en snål krona.


Mönchengladbach – Wolfsburg
Mitt Tips: 2:a
Insats: 8/10

Motivering;
Här har vi Bundesligas klart bästa lag de senaste två månaderna, Wolfsburg! Man har en helt exeptionell form i ryggen, nämligen åtta raka vinster. Senast att få pisk var Bayern München, som fick åka hem med 1-5 i bagaget, något som naturligvis styrker Wolfsburgsspelarnas självförtroende upp över molnen. Mönchengladbach krigar just nu i bottenstriden, trots bätte resultat den senaste tiden… Ny trea för Wolfsburg?

Hemmalaget;
Mönchengladbach har haft en tung säsong i ryggen. Man är inblandad i streckstriden nedåt, trots att man på senare tid förbättrat sitt spel avsevärt. Man verkar sakna spetskompetens, något som dagens motståndare har i dagsläget. Defensivt ser man stabila ut, inte bra, men stabila.

Senaste matchen slutade 0-0 borta mot Karlsruhe, i en match där båda ville vinna då båda är inblandade i kampen om fortsatt spel i Bundesliga. Detta gjorde ju att spelet blev avtrubbat då inget lag ville riskera att släppa till gratis, ett rättvist resultat trots allt.

Bortalaget;
Wolfsburg är, som ovan nämnt, Bundesligas klart bästa lag formmässigt! Med serieledning och åtta raka segrar i ryggen ser man ut att kunna göra ett ryck i toppen vid vinst här. Med Europas kanske hetaste striker för tillfället i bosniske landslagsspelaren Dzeko så har man en rentav sjuk matchvinnare, ett riktigt trumfkort i leken, så att säga.

Motivationen tryter inte, snarare tvärtom. Spelarna vet om att man har greppet om förstaplatsen och vill stanna kvar där för att få lyfta pokalen och därmed bli inskrivna i historieböcker. Moralen kan man nog inte klaga på, 5-1 mot Bayern München senast lär ju inte direkt sänka huvudena.

Sammanfattning;
Ett fint odds ändå med tanke på den kraftiga kontrast som faktiskt finns mellan dessa lag. Ett bottenlag mot serieledarna. Seriens absolut utan tvekan glödhetaste lag med seriens bästa striker för tillfället jagar nionde raka trean, idag kommer den enligt mig! Tvåan spelas hårt.

Det finns en mängd matcher idag, jag har valt ut mina tips. Min filosofi är att välja ut två, tre drag och sedan trycka in hårt på dessa, istället för att sprida insatser på ett brett fält av matcher.

God spellycka idag,
/Blixt