felicianoFeliciano Lopez är en ytterst begränsad grusspelare. Hans spel passar perfekt på gräs, men när det spelas tennis på långsammare underlag försvinner backhand-slicen och nätspelet. När han inte spelat grus sedan Franska Öppna kan han få problem mot tyskarnas nästa stora stjärna.

 

 

 

  • Sport: Tennis
  • Liga: ATP Hamburg
  • Match: Feliciano Lopez – Jan-Lennard Struff
  • Spel: Struff +3
  • Odds: 1,78 @ Pinnacle
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 14.00

Det är ganska naturligt. När en spelares styrkor är server, volley, forehand och slice är han bra på gräs med dålig på grus. Det är mycket svårare att slå en slice som biter på grus än en slice som biter på gräs. Det är dessutom mycket svårare för nätspecialister på grus eftersom att motspelaren alltid får mer tid att passera när underlaget är långsammare.

Feliciano Lopez har i stort sett inga framgångar på grus. Han är den enda just nu levande spanjor som inte föredrar grus framför något annat underlag.

feliciano2

Nu ställs han mot Tysklands nästa stjärna. Jan-Lennard Struff är väldigt allround, har en riktigt fin forehand, men spelar ändå helst från baslinjen. Han får mycket fritt på sin förstaserve och lär utnyttja Lopez svaga backhand.

Struff tog sig med nöd och näppe förbi Leonardo Mayer men visade under matchen hur duktig han är och egentligen kunde siffrorna blivit mycket större, Struff missade ett dussintal breakbollar varav säkert hälften var andraservar.

Lopez har inte spelat tennis sedan Wimbledon och har inte spelat grustennis sedan Franska Öppna. Det var ganska exakt ett år sedan som han senast vann en grusmatch i raka set. Den gången var det totalt oduglige grusspelare Bernard Tomic som stod för motståndet.

Spontant känns det som att Struff har mycket mer att vinna i den här matchen. Även om han drog sig ur ATP Gstaad som spelas nästa vecka tyder allt på att han kommer ge allt i Hamburg. Mot Mayer slet han som ett djur till publikens stora förtjusning.

Det troligaste är att Lopez tar det ”lite keno”  under den avslutande grussäsongen och satsar istället fullt ut på hardourtsäsongen.