Feliciano Lopez har siktet inställt på att avsluta Radek Stepaneks australienvistelse. Lopez visade fin form första rundan och ska i natt ta sig vidare mot en småskadad Stepanek.

  • Match: Feliciano Lopez – Radek Stepanek
  • Turnering: Australien Open ATP
  • Speltips: Feliciano Lopez
  • Odds: 1,85 @ Pinnacle
  • Units: 4/5
  • Spelstopp: 16/1, 07:00

Radek Stepanek är en spelare jag gillar skarpt. Han har härlig känsla i handlederna. Det är synd att kroppen inte verkar hundra. Stepanek stod för en utomordentlig vändning emot Troicki men ärligt talat den mannen är ju en smärre katastrof och är sedan länge på min svartalista. En femsetare i benen på en redan sliten kropp kan knappast kalla optimalt. Nej tyvärr för Radek Stepanek räcker det nog inte med fina handleder en match som denna.

Feliciano Lopez visade form direkt trots sparsamt matchande inför Australien Open. Det tog endast tre bekväma set att slå ut sin landsman Arnau Brugués Davi. Vänsterhänta Lopez såg ut att vara på tårna. Lopez har en fantastisk serve och jag tror den kommer bli för tuff för Radek. När han dessutom är väldigt skicklig att följa upp den på nät blir det ju inte lättare. Svagheten är hans backhand, därifrån får man oftast se slicar men forehanden kompenserar det bra.

Jag har haft detta spel i huvudet ett bra tag och när oddset dessutom har tickat upp under dagen kunde jag inte tacka nej. Jag räknar med att Lopez kommer hålla serve bra mycket lättare än Radek och det lär bli avgörande. Inbördes leder Radek stort men de flesta matcherna är för bra många år sedan och på slutet har Lopez varit starkare. Underlaget bör även det passa Feliciano bättre. Jag tycker detta är ett riktigt hett spel och jag kommer personligen lägga nån units extra.

Lycka till!