Qurrey spelade oerhört bra och stabilt igår, lite otur att han inte fick andra set också men överlag så såg man på långa vägar att han skulle vinna denna match relativt enkelt. Och så blev det , 6-1, 4-6, 6-0 blev det tillslut. Siffrorna talar för sig själv kan jag tycka!

  • Sport: Tennis
  • Liga: ATP Houston
  • Match: Lopez – Querrey
  • Spel: Querrey att vinna matchen!
  • Odds: 1.94 @ Pinnacle
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 02:30

Querrey är ju ingen grusspecialst men han kunde anpassa sitt spel riktigt bra igår, trots gruset så får han med sig otroligt mycket på sin serve, han hade hela 15 ess samt 85% första serve’s vinster. Samtidigt så såg man hur säkert han hanterade sina slag och kunde hantera svåra situationer. Detta är något som är lite unikt med BIg Sam, men det är så här han spelar när han är i sin toppform och då är det svårt att stoppa honom. Han sätter en otrolig press rätt fort och hade övertaget i väldigt många poäng, jag är inte alls säker på att Lopez kan hantera detta på ett bra set.

Lopez möter fjolårets semifinalist i Houston och han ska alltså vinna mot en mycket svårslagen ‘Big Sam’. Lopez är ingen grusspecialist, är väl den enda spanjoren som inte är det. Hur som helst, så var han över i Quito och gjorde det bra och slog Verdasco bland annat, och det är bra gjort men han har inte det övertaget på gruset som behövs för att kunna vara klar favorit här. I första omgången mötte han Groth vilket var en transportmatch men ja, Groth är ju oduglig på grus med.

Jag tror inte att Lopez kommer att kunna göra något annorlunda gentemot Johnson för att vinna mot Querrey, den nivån var det tycker jag och det är främst serven som blir svårhanterad och de bra placerade slagen längst med baslinjen som är sjukt jobbiga att hinna med!

Jag anser att Querrey borde vara något större favorit, runt 55% vinstchans skulle jag säga att han har och Querrey till 1.94 är taget!

@haegge1