nieminen Jarkko Nieminen går ut som underdog mot Feliciano Lopez – en spanjor med skadekänningar och sämre resultat i ryggen. Jag håller matchen som helt öppen.

 

 

 

  • Sport: Tennis
  • Liga: ATP Shanghai
  • Match: Feliciano Lopez – Jarkko Nieminen
  • Spel: Nieminen + Nieminen +2,5 gams
  • Odds: 2,30 @ pinnacle
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 06:30

Lopez har inte direkt imponerad under hardcourtsäsongen. I förra veckans turnering förlorade han mot en formsvag Nishikori med 7-6,6-0 och dessförinnan blev han hårt pressad av Tatsuma Ito. Spanjoren är beroende av säkerhet i sin slicade backhand och serven. Just nu fungerar båda halv-knackigt vilket absolut kan bädda för finnen Jarkko Nieminen.

Jarkko är en av tourens bästa returtagare, så är Feliciano inte 100%-ig i sitt servande kommer det bädda för ett par servegenombrott. Nieminen själv besitter väl knappast någon jätte-serve men har varit stabil senaste matcherna och säger själv att det känts bra och att formen är fin.

Finnen leder H2H mot Lopez med överlägsna 7-3 där Lopz har ett litet övertag på grus medan Nieminen har 4-0 på hardcourt.

I snitt vinner Nieminen fler matcher på hardcourt än vad Lopez gör. Han vill med all säkerhet hitta formen inför Sthlm Open nästa vecka.

Spanjoren är riktigt vass på gräs där hans slicade backhand biter väldigt bra. På hardcourt blir det en annan studs och Nieminen är känd för att kunna gräva upp det mesta. Den som har bäst säkerhet i spelet från baslinjen kommer att vinna dagens drabbning. Får jag 2,30 på att är Nieminen så åker pengarna in.

Vid den här tidpunkten förra säsongen var Lopez i ungefär samma fysiska slag som han är idag. Då tappade han många enkla set och blev hårt pressad av spelare han normalt ska slå.

Kommer även att prova ett hcp-spel på Nieminen med tanken att Lopez relativt ofta ”tankar” set där han ligger under. Blir har breakad tidigt så kan han ge upp och satsa på nästa set.

Hcp +2,5 på Nieminen ger 1,79 hos Pinnacle – rak seger på finnen betalar 2,30