Vi har börjat hitta formen här på spelaspel och nu kommer ett nytt spel! Tredje omgången av årets Australian Open och spanjoren Lopez går in för att möta Janowicz och här pekar formen åt olika håll.

  • Matchen : Lopez – Janowicz
  • Liga : Australian Open
  • Speltips : Janowicz -2.5 games i matchen
  • Odds : 1.76 @ Pinnacle Sports
  • Units : 3/5
  • Spelstopp : 02.30

 

Feliciano Lopez ifrån Spanien har börjat det här året på ett otroligt svagt sätt, endast två vinster har kommit och båda är i Australian Open och det kom emot Kudla där han vann i avgörande set med 10-8. Sedan emot Mannarino så låg han under med 2-0 i set och 4-0 i tredje set men då skadade sig Mannarino och då vände matchen totalt och till slut gav Mannarino upp i fjärde set. Lopez har inte visat upp något bra alls här i Australien och han har bara tur med lottningen och skador som gör att han är där han är nu men här ska det alltså ta stopp. Lopez får inte ut såpass mycket på sina servar som han behöver och i grundspelet så är det inte bra just nu, alldeles för mycket misstag för att han ska kunna hota en spelare i form.

Jerzy Janowicz ifrån Polen har börjat hitta tillbaka till sitt spel och sin potential. Han hade enorma problem förra året med diverse skador och kom aldrig riktigt upp i nivå men han har sagt att det har börjat ljusna på skadefronten och att han nu kan påbörja sin klättring på rankingen. Jerzy har en enorm första serve, väldigt svår att få tag på däremot så har hans andra serve varit hans svaga tecken senaste året då det har kommit väldigt många dubbelfel men det har blivit bättre och det har han visat nu på sistone. Han slog ut Monfils förra omgången i ett avgörande set, han spelade aggressivt och gjorde inte alls lika många misstag som han har gjort tidigare och han börjar samtidigt röra sig bättre nu.

Det här kan gå väldigt fort har jag en känsla av, Lopez har spelat riktigt uruselt hela starten av året samtidigt som Janowicz bara blir bättre, här måste man lasta in på polacken.

Lycka till!

/Lidde