Vi åker till Schweiz och Gstaad för att titta in första rundan emellan Feliciano Lopez och Jan Hernych, Hernych som inte alls trivs på gruset ska möta en spelare som är uppfödd på gruset.

  • Matchen : Feliciano Lopez vs Jan Hernych
  • Liga : ATP Gstaad
  • Speltips : Feliciano Lopez att vinna med 2-0 i set
  • Odds : 1.75 @ bwin
  • Units : 3/5
  • Spelstopp : 16.00

 

Feliciano Lopez ifrån Spanien är en spelare som föddes upp på gruset som alla spanjorer gör dock så är inte det han absolut starkaste underlag utan det är gräset som han skördade stora framgångar på tidigare i år men gruset är absolut ett bra underlag för honom. Lopez har en väldigt bra första serve som han gillar att variera, antingen en slicad eller kraftfull vilket gör det väldigt svårt för motståndarna att läsa av honom. Han gillar att spela mycket med sin backhands slice vilket ställer till det för spelare som inte normalt är så säkra i spelet och det är just det Hernych inte är. Han har helt okej grundslag, inte något utöver det vanliga utan det kommer misstag men det kommer också vinnare. Han spelar med mycket topspin på både forehanden och backhanden vilket passar utmärkt på gruset.

Lopez är storfavorit enligt mig och bör ta en enkel seger!

Jan Hernych ifrån Tjeckien gjorde några bra turneringar här för ett tag sen men det var på gräset där han helt plötsligt blir en ATP spelare. Däremot på är han ingen vidare spelare utan när det vankas grus säsong så brukar han härja runt på future nivå för att vinna matcher och hålla uppe självförtroendet. Han vann sina två matcher i kvalet emot väldigt medelmåttiga spelare som Wilson Leite och Perret som båda håller till på future. Hernych största vapen är hans serve men här på gruset får han inte alls ut lika mycket som han vill ha och i själva grundspelet så tror jag att han kommer få enorma problem emot en såpass mycket bättre spelare.

Jag väljer dock bara att investera 3 units på detta spelet för att Lopez grus form är ett litet frågetecken men han ska vara såpass mycket bättre och jag tycker att oddset är skevt.

Lycka till!

/Lidde