feliciano2 Feliciano Lopez spelade på sin högstanivå när han slog ut Kei Nishikori med 6-4, 7-6 i första omgången. Lopez är en av få spanjorer som gör sig bättre på hardcourt än grus och underlaget i Cincinnati passar Lopez utmärkt.

 

 

  • Sport: Tennis
  • Liga: ATP Cincinnati
  • Match: Feliciano Lopez – Jeremy Chardy
  • Spel: Lopez
  • Odds: 1,74 @ pinnacle
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 18:00

Spanjoren vann nästan 90% av sina förstaservar fram tills att han skulle serva hem matchen och blev nervös. I det skedet av matchen stod Nishikori i 11 gånger pengarna, japanen bröt och tog även ledningen i andra sets tiebreak. Men det är mycket starkt av Lopez att ta sig samman och vinna.

En så pass stressad spelare som Jeremy Chardy kommer att få problem med Lopez solida variations-spel. Det är väldigt svårt att möta spanjoren när han är i form. Det krävs perfekta slag på linjerna för att bryta igenom hans försvarsmur och när en spelare har så pass mycket variation i slagen måste motståndaren hela tiden vara på tårna.

Chardy är en spelare som ska passa Lopez mycket bra i dagsläget. De har 1-1 i matcher där Chardy naturligtvis vann grusmatchen medan Lopez vann tämligen behärskat på hardcourt i Sydney i början av året.

Fransmannen har haft stora problem sedan inledningen på grässäsongen. Han blev hårt pressad av en formsvag Harrison och högrankade Struff i Wimbledon. Därefter blev det fyra raka förluster och inte förrän han ställdes mot överskattade Adrian Mannarino på hardcourt kom första segern.

Jag litar inte alls på Chardy här och värderar hans seger mot landsmannen Mannarino ganska lågt medan Lopez ser mycket bra ut.

Jeremy Chardy har dålig statistik mot spelare som varierar spelet bra. Han har 0-1 mot Tomic och 1-2 mot Petzschner som båda bygger ut spelet på ungefär samma sett som Feliciano Lopez.

Jag håller Lopez som ganska stor favorit och tror att han vinner över 65% med givna förutsättningar.