Copa del Rey smygstartar redan på fredagen med en lunchmatch mellan Lleida och Real Betis. Gästerna reser till Katalonien med en relativt stark trupp och jag tycker att man ska ta med sig en vinst hem.

  • Match: Lleida – Betis
  • Spel: Betis
  • Odds: 1,87 @ betsson
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 12:00

Real Betis ligger sist i la liga och efter helgens tappade trepoängare mot Rayo Vallecano (2-2) så fick tränare Pepe Mel lämna sin post till förmån för Juan Carlos Garrido (bilden). Det här blir alltså första matchen för Garrido och med tanke på att merparten av fansen vill ha tillbaka Pepe Mel så tror jag gärna att Garrido inleder sin sejour i Betis med en seger, trots att det bara är i cupen. Skulle Betis förlora den här matchen mot ett lag från tredjedivisionen lär knappast den nya tränaren få något varmare mottagande på Benito Villamarin i nästkommande hemmamatch.

betisgarrido

Garrido lämnar en del nyckelspelare hemma i Sevilla, men samtidigt så tycker jag att truppen är tillräckligt bra för att vinna mot ett lag som Lleida, utan att för den sakens skull inte ha världens koll på Betis motståndare här. De spelare som rest till Katalonien är: Sara, Andersen; Chica, Paulao, Jordi, Nacho, Dídac; Xavi, Nono, Lolo, Salva, Verdú, Juan Carlos, Juanfran, Chuli och Jorge Molina. Hur man än väljer att formera laget så är det där rutinerade herrar som ska kunna avfärda ett lag från tredjeligan. Man har inte vunnit en match på väldigt lång tid och det kan vara bra att få igång den där vinnarkänslan igen.

Lleida har jag ingen som helst koll på mer än att man spelar i Segunda B. Där ligger man för tillfället på en femteplats med en rad på 7-5-4. Det ska sägas att Segunda B består av fyra serier där varje serie innehåller 20 lag, så det kan vara väldigt varierande kvalité på lagen. Lleida har redan slagit ut två lag på sin cupresa och det har varit Caudal Deportivo (2-0) samt Xerez (3-1), vilket egentligen inte säger någonting då dessa lag är ljusår från Betis.


Det här är en match som jag tror att både tränare Garrido och spelarna i Betis vinner. Det brukar vara en injektion med en ny röst i omklädningsrummet och det är säkerligen många spelare som vill visa upp sig från sin bästa sida inför framtida matcher. Blir en medelinsats på den raka tvåan till 1,87 hos betsson.

/e@sy