Copa del Rey i veckan och det är dags för storklubbarna att kliva in i turneringen. För Valencias del gäller det att åka till Katalonien och gästa Llagostera som till vardags spelar i den spanska tredjeligan. Kommer det bli en enkel match eller kan hemmalaget skrälla? Jag tror mig ha lösningen!

  • Match: Llagostera – Valencia
  • Spel: Valencia -1 (asian handicap)
  • Odds: 1,75 @ bet365
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 20:00

UE Llagostera är ett lag som jag inte vet särskilt mycket om ska jag erkänna, mer än man nu inne på sin andra sejour i Segunda B, en serie som alltså är tredjeligan i Spanien. Serien innehåller fyra grupper och Llagostera placerar sig i mitten av grupp 3 i nuläget. Det är ungefär så mycket jag vet om Valencias motståndare i den här matchen. Men det spelar heller ingen roll för mitt spel då det ska vara en väldigt stor klasskillnad mellan dessa lag.

Valencia har öppnat svagt i ligan hittills där det främst varit bortaspelet som varit under all kritik. Man ligger på en 11:e plats i tabellen och det är inte alls godkänt när vi kikar på vad man värvat för spelare inför den här säsongen. Nu är det antagligen så att man prioriterar ligan och gärna vill hamna på rött köl där för tillfället, men Valencia har en såpass bred och stark trupp att det nästan är en fördel för det här spelet. Tränare Mauricio Pellegrino har självfallet valt att lämnat en del spelare hemma och dessa är Soldado, Bernat, Fernando Gago, Joao Pereira och Rami. En sådan som Gago hade jag inte ens velat sett i den här typen av matcher då han tenderar till att tro lite för mycket om sig själv mot svagare motstånd. Soldado och Rami är två väldigt bra spelare men jag tycker Valencia har bra täckning bakom dessa herrar.

Ever Banega går förmodligen in i startelvan!

Kikar vi på truppen som reser till Katalonien så ser vi dessa namn: Diego Alves, Guaita, Barragan, Victor Ruiz, Ricardo Costa, Cissokho, Gaya, Albelda, T.Costa, Parejo, Banega, Feghouli, Guardado, Viera, Jonas och Valdez. Väldigt namnkunnigt lag som förmodligen hade stått sig väldigt bra mot de flesta lagen i la liga.

Kikar vi på en startelva så kan det bli en backlinje med Barragan, Costa, Ruiz och ungtuppen Gaya. En backlinje som räcker gott och väl för kvällens motstånd. Vidare uppåt i planen blir det förmodligen så att Ever Banega och Parejo delar på ansvaret i mitten. Banega som är tillbaka efter skada måste få all matchtid han kan få nu och Parejo har nött väldigt mycket bänk på slutet. Framför dessa herrar kan vi nog förvänta oss spelare som borde springa sönder Llagosteras försvar så det heter duga, för Valencia har helt enkelt inte några andra alternativ med sig. Feghouli, Jonas, Guardado och Valdez förväntas alltså starta framåt och här kommer hemmalaget få stora problem. Yttrarna Feghouli och Guardado är vindsnabba och Valdez samt Jonas vet hur man hittar nätet.


Mauricio Pellegrino har påpekat att man går in med största allvar till den här uppgiften då han gärna ser sitt lag avancera så långt som möjligt i cupen. Har han fått in detta i skallen hos sina spelare så kan jag inte se något annat än en klar bortavinst. Väljer dock att fega ur och spela asian handicap då detta trots allt är en cupmatch med en retur på Mestalla.

Insatsen tillbaka vid en uddamålsseger för Valencia med andra ord!

Testar även 2/10 units på Valencia över 2,5 mål, finns till fina 2,62 hos bet365.

/e@sy