Palamós Costa Brava står som värd för kvällens möte mellan Llagostera och Deportivo La Coruna i den spanska cupen. Ett roterande bortalag mot ett hemmalag som har en del defensiva bekymmer. Det luktar mål här.

  • Match: Llagostera – Deportivo
  • Spel: över 2 mål (goal line)
  • Odds: 1,70 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Llagostera kommer från Girona och gör för tillfället sin andra raka säsong i Segundan. Där har laget fått en taskig start på säsongen och placerar sig just nu en 19:e plats i tabellen. Det är framförallt spelet på resande fot som gör att laget ligger där man ligger, då Llagostera endast mäktat med att plocka en poäng på bortaplan över åtta matcher. Men hemma på Palamós Costa Brava har laget lyckats bättre med raden 5-0-3 tillsammans med en målskillnad på 14-8.  Fyra vinster på de fem senaste hemmamatcherna har laget i ryggen och jag har faktiskt lyckats se ett par av dessa matcher. Det är inte direkt så att man dominerar matcherna trots att trepoängarna trillar in, utan mer att man svingar vilt och hoppas på det bästa. Med den strategin kan man säkerligen skaka om ett b-betonat Deportivo ordentligt idag, men samtidigt  möter man ett lag från La Liga ska vi komma ihåg.
Hemmalagets tränare Oriol Alsina har inte släppt någon matchtrupp ännu, men i lagets förra ligamatch hemma mot Huesca (2-0) fanns det en del defensiva bekymmer.

llagostera_180x180deportivologo

Deportivo La Coruna varnade jag lite för innan säsongen drog igång, men så här bra trodde jag inte laget skulle gå. En femteplats i dagsläget innebär europaspel och laget är framför klubbar som Valencia och Sevilla just nu. Till helgens omgång av La Liga stöter man på just Sevilla hemma på Riazor, vilket Victor Sanchez lär ta med i beräkningen här. Deportivo har chans att göra ett litet ryck från Sevilla och därför kommer det roteras friskt idag. Backlinjen ser ut att bli Laure, Lopo, Manuel Pablo samt Saul, vilket kan sluta lite hur som helst. Varken Saul eller Manuel Pablo har några matcher innanför västen den här säsongen och Lopo har bara spelat fyra till antalet. Dessutom ställer man troligtvis Manu Fernandez i kassen, som inte heller spelat någon match denna säsong. Där har hemmalaget något de kan utnyttja. Men framåt ser det lite bättre ut hos Deportivo med spelare som Fede Cartabia, Oriol Riera, Fajr och Cani.
En hel lista av nyckelspelare vilas med andra ord och dessutom har man skador på Celso Borges, Jonás Gutiérrez och Luis Alberto.


Llagostera lär se sin chans att avancera från detta dubbelmöte genom ett starkt resultat på hemmaplan ikväll, vilket jag tror innebär ett offensivt hemmalag. Deportivo kommer ställa många matchotränade spelare i försvarslinjen idag, men har samtidigt tillräckligt med krut framåt för att straffa ett lag från andraligan. över 2 mål i matchen känns bra och en insats strax över medel åker in.

/e@sy