Nya matcher från Segundan idag och vi beger oss mot Katalonien där Llagostera tar emot Almeria hemma på Palamós. Två lag som krigar i botten av tabellen och som gör bäst i att vinna dagens match om man vill vara kvar i Segundan. Det bäddar för öppen fotboll och ett överspel ligger nära till hands.

  • Match: Llagostera – Almeria
  • Spel: Över 2,5 mål
  • Odds: 2,05 @ bet365
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 20:30

Llagostera är en mycket liten klubb som gör sin blott andra säsong i Segundan någonsin. Fjolårssäsongen blev mycket lyckad med en 9:e placering men denna säsong har det inte alls gått lika bra för laget. Man befinner sig just nu på en 20:e plats i tabellen och med tre pinnar upp till Almeria med tre omgångar kvar så finns det inte så mycket att funderar på idag, man måste helt enkelt vinna den här matchen. Det är otroligt jämnt kring nedflyttningsstrecket så det finns inget utrymme till att nöja sig med ett oavgjort resultat. Formen är även mycket god då laget kommer in här med två vinster och ett kryss i ryggen, där man faktiskt inte släppt in ett endast mål. Men vi ska inte hylla något försvarsspel då man släppte till en mängd chanser mot både Oviedo (2-0), Cordoba (1-0) samt nu senast mot Mirandes (0-0). Så det är mer tillfälligheter och något försvarsspel lär det inte bli fokus på idag, det är full fart framåt som gäller. Målvakten och kaptenen René har själv sagt att det inte finns något annat alternativ än att slå Almeria idag, och han lär behöva göra ytterligare en kanonmatch för att det ska bli verklighet.
Inga större bekymmer hos hemmalaget idag där vi endast stryker mittfältaren Nando. Både Oriol Edu och mycket viktiga Juanjo ser ut att vara tillbaka och det spetsar till offensiven rejält med den sistnämnde.

llagostera_180x180almeria

Almeria spelade i La Liga så sent som förra säsongen och har fått behålla en hel del spelare från tiden i högstaligan. Men säsongen har varit en ren och skär katastrof och laget slåss nu för att hålla sig kvar i andraligan. Mycket viktig seger i senaste hemmamatchen mot Oviedo (3-1) vilket innebär att Almeria klättrar upp på säker mark. Men där ligger man inte säkra då Ponferradina har skrapat ihop samma antal poäng men ligger under strecket, så det kommer krävas ytterligare segrar nu på slutet för att fixa nytt kontrakt. Kikar vi till truppen så har man ett mycket intressant lag framåt i planen och det är en gåta för mig att man inte lyckats bättre. Spelare som Chuli och framförallt Kalu Uche har rutin från högstaligan och är spelare som ska producera mål i andraligan. Nu gjorde man ett varsitt efter inhopp mot Oviedo och mycket pekar mot att Uche spelar från start här. Det finns fart hos Almeria och det tror jag kan gynna laget mot ett Llagostera som måste kliva på framåt.
Inte heller några större avbräck hos gästerna där vi endast stryker avstängda Jose Angel, vilket inte är någon startspelare.


Två lag som desperat behöver en seger i dagens match öppnar för vilda västern med chanser åt båda håll. Llagostera har förvisso tre raka nollor på kontot men det är som sagt bara tillfälligheter då laget släppt till massor av chanser. Jag tror på minst tre mål här och kliver in med en tyngre insats!

/e@sy