Vi tar oss till Katalonien denna söndag där Llagostera – Alaves gör upp om tre poäng i den spanska andraligan. Hemmalaget har inte imponerat i de två första matcherna och jag ger Alaves bra chanser till tredje raka segern här.

  • Match: Llagostera – Alaves
  • Spel: Alaves 0.0
  • Odds: 1,775 @ bet365
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 17:00

Llagostera gjorde sin första säsong någonsin i segundan förra säsongen och det slutade med en 9:e plats, vilket laget lär vara otroligt nöjda med. Öppningen på den här säsongen har dock inte varit särskilt bra med två förluster på lika många matcher. Varken Osasuna (0-2) eller Lugo (0-1) tror jag kommer tillhöra toppen av tabellen till slut, och dessutom har inte Llagostera gjort något mål framåt ännu. Inte särskilt förvånande då laget blivit av med ett par offensiva spelare från förra säsongen utan att värva in några vettiga ersättare. Förlustmålet mot Lugo kom väldigt sent i matchen, men faktum är att Llagostera inte skapat något vettigt framåt där, vilket man inte heller gjorde mot Osasuna.

Hos hemmalaget stryker vi backarna Ruymán och Chus Herrero.

llagostera_180x180alaves_180x180

Alaves har inte haft någon större lycka de två senaste säsongerna med en 18:e plats för två år sedan och en 13:e plats i fjol. Men starten på denna säsongen kan man knappast klaga på då laget har två vinster på lika många försök, detta mot Huesca (3-2) och Oviedo (2-0). Inte några av de starkare lagen i ligan kanske, men jag tror Alaves kan ta sig till ett playoff i år. Baskerna har värvat in bra spelare både offensivt och defensivt där vi ska nämna Toquero (Athletic Bilbao) och målvakt Pacheco från Real Madrid. Toquero är ingen större tekniker och har aldrig varit, men han erbjuder en löpstyrka som kan komma väl till hands i den spanska andraligan.

Inga större bekymmer hos gästerna som kan komma till spel med samma elva som senast.


Inget av dessa lag har väl egentligen ställts på några större prov ännu, men Llagostera har förlorat båda sina matcher samtidigt som Alaves vunnit sina. Självfallet är det gästerna som kommer in med mest självförtroende här och jag tror man ordnar med sig tre poäng hem till Baskien. En insats strax under medel på Alaves 0.0, där det är pengarna tillbaka på ett oavgjort resultat.

/e@sy