En avslutande gruppspelsmatch där Ljungskile tar emot Syrianska. Och där det är Syrianska som bara har något att spela om och där man måste vinna för att gå vidare från gruppen. Tycker dom man blivit lite för stora favoriter här, då man i de inledande matcherna mot hammarby och Djurgården varit underdogs vilket passat dom ganska väl. Nu är det helt andra förutsättningar och Ljungskile var inte så mycket sämre mot Hammarby och Djurgården kontra Syrianskas insats mot samma lag.

  • Ljungskile – Syrianska
  • Spel: 1
  • Odds: 3.20 @ Unibet
  • Insats: 4/10 Units
  • Spelstopp: 14.00

Ljungskile är ganska svåra att möta och man gjorde en bra första match i gruppen borta mot Djurgården där man oturligt nog förlorade med 2-1 efter bland annat en dundertabbe av målvakten. Men man stod upp bra och gjorde Djurgården dåliga i den matchen kan jag tycka. Sen var det lite vinna eller försvinna läge borta mot Hammarby och där tränare Jonas Olsson sa att man ska vara offensiva och gå för segern och det började ju på bästa tänkbara sätt när man fick 0-1 och 0-2 efter 3 minuter. Man hade även bud på 0-3 i samma halvlek, men man fick ett psykologiskt tungt mål emot sig precis innan pausvila som jag tror förstörde matchen lite. Sen kom ju Hammarby igång i andra halvlek och, som tränare Olsson sa på presskonferensen efteråt, när Hammarby fick en utvisning så blev det lite mer försiktigt. Så man bjöd mer eller mindre in Hammarby i matchen där. Sen fick man ju även en straff emot sig som borde varit frispark. Nu har man inget att spela om mer än hedern. Men tror man ser denna match som nyttig inför Superettan där båda lagen befinner sig och man spelar ju nere på västkusten dessutom. Syrianska måste ju vinna för att gå vidare och tror Ljungskile kan få fina ytor att jobba på här. Tror man har god chans att vinna här faktiskt.

Här saknar man Gabriel Áltemark-Vanneryr och Ahmed Suleiman. och det är två avbräck, men man har värvat in Linus Thornblad som tar plats i startelvan direkt. Sen tror jag inte heller fysiken som varit en faktor i båda föregående matcher blir lika avgörande nu då man var ganska slut med kvarten kvar. Vilket även Syrianska var mot båda lagen.

ljungskile     syrianska

Syrianska spelade 0-0 i första matchen borta mot Hammarby där man gjorde det bra spelmässigt och kanske var det lag som låg närmast segern ändå. Men Hammarby gjorde ingen bra match alls där. Sen mötte man Djurgården på hemmaplan där man vann med 1-0. Ska dock sägas att Djurgården fick en utvisning innan målet och att det i övrigt var en ganska jämn match. Men att Djurgården inte heller var så himla bra, precis som Hammarby. Nu ska man resa ner till västkusten och möta ett Ljungskile vilket kommer bli en helt annan match. Och dessutom med vetskapen om att man måste vinna för att ta sig vidare från gruppen, då oavsett resultat, i Stockholmsderbyt får se ett av Stockholmslagen före sig. Hur ska man helt plötsligt hantera favoritskapet här, mot ett lag som i Superettan hade varit klara favoriter skulle jag tippa. Och bara för man gjort två helt okej insatser mot två allsvenska lag som underpresterat såhär i cupen så ska man vara så stora favoriter på bortaplan. Nä köper inte det alls. Dessutom har ju tränare sagt att laget inte ens är färdigbyggt ännu utan man siktar på att vara det till Superettan börjar.

—————————————————————————————————————————————————————–

Ljungskile kan spela helt utan press och matchen spelas dessutom mer på ”hemmaplan” även om det inte är exakt det. man har gjort två bra insatser i rad men inte räckt till mot slutet. Syrianska kommer gå framåt eftersom dom måste vinna här. Man har blivit lite väl stora favoriter, för att man sett bättre ut än vad man kanske är. Stor skillnad att möta Bajen och Djurgården i Stockholm som underdogs, än att möta Ljungskile nere på västkusten som favoriter. Unibet har 3.20 på att LSK vinner och bet365 har 2.70. Så här har vi ju ett spelvärde av rang. Jag spelar på Ljungskile vinner till oddset 3.20. Insatsen är lite över medel. Kämpa LSK!

/ L’orso