Då var det dags för Superettan att sparka igång och Ljungskiles premiär är flyttad till Borås Arena så det kommer definitivt inte vara tal om någon hemmafördel här. Bajen kommer säkerligen med flera 1000 supportrar till Borås på söndag och det förvånar mig mycket om man inte inleder serien med 3 poäng!


Ljungskile – Hammarby
Spel: 2
Odds: 1.95 @ Unibet
Insats: 5/10
Spelstopp: 16.20

Hammarby avslutade säsongen mycket bra förra året, mycket tack vare Kennedy Bakircioglus återkomst till klubben. Nu har man fått en hel försäsong ihop och med nyförvärven Nahir Besara, Michael Timisela och Christoffer Carlsson blir man oerhört vassa och man kommer med största sannolikhet tillhöra toppen genom hela säsongen! Men först ska man besegra Ljungskile på bortaplan eller rättare sagt i Borås på Borås Arena vilket innebär att Hammarby kommer få publikstöd som på hemmaplan då det kommer vara betydligt fler bajen fans på läktaren än vad det kommer finnas Ljungskile fans. Så där kan vi sätta ett stort plus för Hammarby!

Hammarby har i år ett rutinerat och starkt lag i år och spelare som Sebastian Castro Tello, Erik Sundin, Daniel Theorin, Max von Schlebrügge och framförallt Kennedy Bakircioglu är av hög klass för Superettan. Nu ställs man mot ett Ljungskile som i mina ögon är sämre än förra året. De har haft stora problem under försäsongen och i Svenska Cupen åkte man på rejält med stryk, först borta mot Elfsborg med 5-1, sedan borta mot GAIS med 2-1 och sen åkte man på stryk med hela 7-1 hemma mot Sirius! Usla resultat för Ljungskile som tappat bland annat bäste målskytten Kenny Pavey till Öster. Man har i mina ögon inte värvat in någon spelare som får en att höja ögonbrynen direkt då bästa värvningarna är mittältaren Amir Suljic från Åtvidaberg och Elfsborgs tredjemålvakt Andreas Andersson.


Kennedy Bakircioglu ska lyfta upp Bajen till Allsvenskan igen!

Det som talar för Bajen här är att man spelar på neutral plan vilket innebär att det kommer vara som en hemmamatch för Bajen fast betydligt mer folktomt på läktarna. Man kommer utan tvekan ha det största stödet under matchen hur som helst! Man har ett betydligt bättre lag med mycket mer kvalité såväl offensivt som defensivt än Ljungskile. Ljungskile ser dessutom riktigt dåliga ut för dagen och jag tror man får en tuff inledning i Superettan. Som ni ser så talar det mesta för att Bajen tar 3 poäng i den här matchen och oddset sänks hela tiden så spela så snabbt som möjligt om ni tänker rygga!