Vi har ett Livorno som äntligen tog en seger vilket var extremt skönt. Det gjorde man dessutom när den nygamle tränaren Panucci åter finns vid rodret. Här tror jag såklart, i form av hemmaplan, att man kommer stärkta från segern och bara kör på á la Panucci-style, det vill säga ett offensivt Livorno. man möter ett Ternana som gör sina bästa matcher på hemmaplan och som på bortaplan visat sig vara ganska sårbara i defensiven, kan straffa sig här.

  • Livorno – Ternana
  • Spel: Livorno över 1.5 mål
  • Odds: 2.40 @ Unibet
  • Insats: 7,5/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Livorno vann äntligen en match igen och man gjorde det borta mot Brescia (1-3), som var obesegrade på hemmaplan så det var en finfin seger. Man tog den även när man återigen hade Panucci som tränare, han som blev sparkad tidigare under säsongen, för att sen bli återanställd när laget gått bedrövligt dåligt. Och visst blev det seger och visst såg det mycket bättre ut. Framförallt offensivt såg man att det blev bättre. Och det är såklart Panuccis förtjänst, för han låter spelarna få ha lite friare tyglar vilket kan resultera i mer insläppta men framförallt fler mål framåt. Senast dessa lag möttes var han tränare och dom låg under med 2-0 borta mot Ternana, för att sedan vända och vinna med 2-3. Nu säger jag inte att det blir likadant här men jag tror absolut vi kommer få se 2 mål av Livorno.

Man har tagit ut en bra trupp, där jag tror vi kommer få se nyförvärvet Jamie Baez på topp tillsammans med pånyttfödde Vantaggiato som började säsongen så grymt bra. Han gjorde mål senaste och han trivs med Panucci som tränare. Man brukar dessutom göra en del mål mot just Ternana vilket vi kan se på de 3 senaste mötena då man gjort 4, 3 och 3 mål.

livorno    ternana

Ternana gör det absolut bra när man spelar på hemmaplan där man brukar vara rätt starka normalt sett. På bortaplan har man dock sett flera gånger att man fallerat totalt i försvaret. Som det gjorde borta mot Cesena (4-0), som det gjorde borta mot Crotone (3-0), som det gjorde borta mot Trapani (3-0) och som det även gjorde borta mot Pescara (1-2). Dock hade man extremt tur att man bara släppte in 1 mål mot Pescara då det borde varit 2-3 mål istället. Nu kommer man möte ett taggat Livorno som kommer gå för 3 poäng och det känns som att Ternana kommer å det tufft att hävda sig när Livorno trummar på. Man har dessutom släppt in mål i alla bortamatcher förutom en enda. Tror inte heller att man är det laget som bara parkerar bussen.

Här saknar man backarna Zanon och Santacroce och det är två avbräck, främst den förstnämnde då.

————————————————————————————————————————————————————-

Livorno tog en riktigt skön seger och jag tror man kommer bygga vidare på den, när man nu har hemmaplan där man normalt sett brukar vara bra. Där man brukar vara offensiva. och med nygamle tränaren Panucci tycker jag vi har fått ett drömodds här idag. Ternana gör det bra på hemmaplan, men man har det svårare på bortaplan även om det inkommit en del poäng. Men försvarsspelet på bortaplan har stundtals sett bedrövligt ut och tror man får det tufft mot ett nytänt Livorno. Jag spelar Livorno över 1.5 mål till oddset 2.0. Insatsen är ganska tung. Avanti Livorno!

/ L’orso