Återigen dags för Serie B och jag lägger fokus på matchen mellan serieledaren Livorno som tar emot Spezia på hemmaplan. Och kan säga det direkt att jag är oerhört imponerad av Livorno i början av säsongen. Man har visat upp ett väldigt bra offensivt spel och öst in mål verkligen, med bud på fler dessutom. Man har vunnit på olika sätt också. Nu möter man ett Spezia och det kan mycket väl bli det tuffaste testet hittills då dom är rätt svårslagna. Men jag tycker oddset på hemmalaget i en viss spelform är alldeles för bra.

  • Livorno – Spezia
  • Spel: Livorno över 1.5 mål
  • Odds: 2.25 @ bet365
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Livorno har öppnat säsongen med 4 raka segrar, men inte nog med det man har imponerat i samtliga matcher och vunnit på flera olika sätt. I premiären fick man en tidig ledning och 1 man mer och körde på och vann med hemma 4-0 över Pescara, sen bar det av till nykomlingen Como där man vände 1-0-underläge tidigt i matchen till 1-2 vinst. Sedan städade man av Brescia med 3-1 på hemmaplan som var i underkant, vände även den matchen. Och nu senast i måndags så mötte man Ternana på bortaplan som inför nästan alltid är en svår match och man hamnade i underläge 2-0, men man var i princip bra matchen igenom och kunde ”enkelt” vända och vinna med 2-3, såklart imponerande. Offensiven är stark och tränare Panucci har en taktik där man ska pressa högt och vinna boll tidigt, för att sedan anfalla med fantasi.

Vi måste dock stryka målskytten Daniele Vantaggiato som är ett stort avbräck såklart. 5 mål på 4 matcher skojar man inte borta. Men tycker ändå att man har bra ersättare som mycket väl kan göra mycket mål också, med tanke på den form laget har just nu. Sen har yttern Francesco Fedato har bra form med sina 3 mål, och Christian Pasquato har gjort det bra också, som också lär få mer ansvar nu när Vantaggiato är borta. Sen är det inga lätta mål man gör heller utan det är klass rakt igenom. Nä Livorno är i bra slag för dagen och när man får ett sånt högt odds så är det bara att hugga tycker jag trots avbräcket på Vantaggiato.

livorno     spezia

Spezia har börjat säsongen ganska bra dom också men inte alls imponerat på samma sätt som Livorno gjort. Men man är dock rätt svårforcerade och defensiven har funkat med undantaget för premiären där man förlorade mot Bari med 4-3 borta. Mot Bari släppte man dessutom in 2 mål efter att dom fått rött kort. Nu har man 2 raka vinster där man hållit nollan, men man har inte mött ett formstarkt Livorno på bortaplan än och jag tror man får det tufft här.

Man har inga jätteavbräck här men man har ett sämre lag än vad Livorno har (tycker jag), framförallt matchen i matchen mellan Livornos offensiv vs Spezia defensiv, där jag tycker det är fördel hemmalaget i den här matchen. Och spelet baseras på Livornos fina form och offensiv framförallt.

—————————————————————————————————————————————————————

Livorno är hemmastarka och man har väldigt bra självförtroende just nu efter 4 raka segrar och serieledning. Offensiven har imponerat stort och sällan man kommer vinna med 1-0 denna säsong. Tränare Panucci har en offensiv inställning med hög press. Spezia har varit hyfsat stabila och är inget dålig lag, man vann även båda matcherna förra säsongen men det är helt andra förutsättningar nu. Tror inte man rår på ett formstarkt Livorno på bortaplan om man inte gör 2 mål förstås för Livorno kommer göra minst 2. Jag spelar därför Livorno över 1.5 mål till oddset 2.25. Insatsen hamnar på medel. Avanti Livorno!

/ L’orso