Som sagt veckoomgång i Serie B och bara timmarna innan avgörande matcher i Champions League så lägger i alla fall jag fokus på matchen Livorno-Salernitana där vi har två formsvaga lag som drabbar samman. Båda måste börja leverera nu och båda ser nog denna match som ett bra tillfälle. Dock så saknar båda lagen defensiva spelare till denna match. Jag tror inte detta slutar 0-0 utan det lär nog bli en och annan målchans här.

  • Livorno – Salernitana
  • Spel: Över 2.5 mål (goal line)
  • Odds: 2.15 @ bet365
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 18.30

Livorno har en riktigt dålig form just nu med 5 raka utan seger och där 4 är förluster. Det är alltså dags att steppa upp rejält och visa fansen lite positiva vindar. Vi vet att Livorno har det i sig och kan spela bra fotboll, som vi såg inledningsvis denna säsong när det såg extremt bra ut offensivt. Det handlar väl bara att hitta dit igen. Nu möter man ett Salernitana som inte är något lag som ställer bussen defensivt utan som vill spela sin fotboll och som i sin tur har sin bästa styrka i offensiven. Tror helt klart att man kommer få tillräckligt många chanser för att sätta dit 2 mål kanske.

Här saknar man ordinarie mittbacken Federico Ceccherini som är avstängd och sen ordinarie målvakten Carlo Pinsoglio som byttes ut skadad senast. Två riktigt tunga avbräck defensivt. Det är även dom spelarna som spelat mest minuter denna säsong. Sen stryker vi även högerbacken Maicon Moreira och yttern Francesco Fedato. Båda är avbräck även om just dom positionerna är rätt bra täckta.

livorno    Salernitana

Salernitana kommer från 0-0 borta mot Vicenza i helgen vilket ändå var ett rätt bra resultat. Men utöver den bortamatchen så har det annars varit mycket hawaii i bortamatcherna denna säsong. Man har dock helt klart sin styrka i offensiven och man lär absolut inte ställa någon buss framför eget mål utan man kommer vilja sätta press på Livorno. Men som så många gånger förr att det straffat sig vilket det mycket väl kan göra även denna dag. Dock underhållande att se på måste man ju säga.

I bortalaget så är högerbacken Riccardo Colombo avstängd. Vi stryker även tre till backar som är skadade och det är Raffaele Schiavi, Trevor Trevisan och Michele Franco. Och där är väl Schiavi den som saknas mest. Men man har ju in princip inga backar kvar i laget förutom de startande där minst 1 ordinarie nu även är borta.

———————————————————————————————————————————————————-

Livorno må ha ganska dålig form, men på hemmaplan har man ändå lyckats spela rätt så bra och jag tror man ser detta som ett gyllene läge att ta en viktig seger igen. Dock har man defensiva bekymmer när backar och målvakt saknas, två riktigt tunga avbräck. Salernitana har inte bättre form dom heller, men med tanke på hemmalagets avbräck här så tror jag absolut att man har chansen till minst 1 mål, för offensivt är man ändå rätt farliga. Dock saknar man själva flera backar varav minst 1 ordinarie. Öppen matchbild? Jag spelar över 2.5 mål till oddset 2.15. Insatsen hamnar på strax över medel. Fraaamååååt!

/ L’orso