Här har vi ett möte i Serie Bs premiäromgång där båda lagen säkerligen kommer att finnas med om striden om kvalspel upp till Serie A. Men det vi vet med all säkerhet är att Livornos Christian Panucci spelar en offensiv fotboll med hög press och att Pescaras Massimo Oddo också spelar en ganska offensiv fotboll, kanske lite mindre offensivt men ändå. Defensivt så saknar Livorno sin kanske viktigaste spelare och vicekapten Emerson. Men man utkräver revansch från förras säsongen där Pescara vann med 3-0 hemma och 1-2 borta mot Livorno. Öppen matchbild?

  • Livorno – Pescara
  • Spel: Över 2 mål (asian)
  • Odds: 1.68 @ Unibet
  • Insats: 4/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Livorno har förre ytterbacken Christian Panucci som tränare som gärna förespråkar en offensiv 4-3-3 med hög press där kanterna är väldigt delaktiga i det mesta av offensiven. Livorno har även inför den här säsongen föryngrat laget ganska mycket där många erfarna spelare lämnat och istället har man lånat in yngre spelare och så vidare. Med det sagt så tror jag ändå på något sätt att man kan vara med om kvalplatserna, där man ju brukar vara mest hela tiden. På hemmaplan brukar man dessutom vara ganska bra så jag tror man har bra förutsättningar att få med sig ett bra resultat i den här matchen. Sen att man utkräver revansch från båda mötena förra säsongen där Pescara vann hemma mot 3-0 och borta med 1-2 gör ju att man säkert kommer tagga till lite extra kan jag tänka mig.

Dock så har man fått en skada på en av lagets viktigaste spelare, det är vicekaptenen och mittbacken Emerson som i slutet av cupmatchen mot Carpi för ca 3 veckor sen skadade sig. såklart ett stort avbräck som ställer till det en del i backlinjen där man även har lite skavanker på andra spelare. Men annars så borde man ha en bra chans att vinna ändå, offensiven ser ganska bra ut och inlånade anfallaren Gianmario Comi kan nog bli en spelare att se upp med den här säsongen. Annars har man ju den pålitlige Daniele Vantaggiato i anfallet. Sedan har man även lånat in intressanta spelare som Armando Vajushi från Chievo och Francesco Fedato från Sampdoria som kan skapa oreda på kanterna om dom har sin dag helt klart.

livorno_200x200      pescara_200x200

Pescara är också ett lag som senaste säsongerna har stridigt om kvalplats upp till Serie A och var ju inte längesen man faktiskt spelade i Serie A, men sen dess har man bytt ut en del spelare. Och tränare Massimo Oddo tror helt klart på en mer offensiv taktik än en defensiv, trots att han var ytterback. Sen är det ju så att man förlorat en del bra spelare inför den här säsongen, men man har även ersatt dom hyfsat bra så jag tycker inte att man är ett så pass sämre lag ändå. Gäller bara att få ihop det, och jag tror heller inte att man är ett lag som ställer fram bussen i matchen oavsett vilka dom möter. Det är ett lag som vill framåt vilket passar bra i den här matchen mot ett annat lag som vill framåt.

Man har ju hämtat in Vicenzas grymme anfallare Andrea Cocco från förra säsongen, dock är han skadade någon vecka till elelr så så är inte med. även värvningen av den erfarne backen Hugo Campagnaro kan vi stryka, som säkert kommer bli en viktig spelare i försvaret för Pescara den här säsongen. Men man har dock Gianluca Caprari och Ante Vukusic som absolut kan ställa till det för ett Livornos försvar utan sin dirigent Emerson i laget. Sedan har man lånat in fler spelare som jag tror kan göra det bra i Serie B, och det är Mattia Valoti från Verona och Gianluca Lapadula från Parma

————————————————————————————————————————————————————-

Livorno har fördel i och med hemmaplan och jag tycker att man ett bättre lag till den här matchen i alla fall, dock så kommer skadan på Emerson visa sig vara riktigt tung och ska bli intressant att se hur man agerar nu. Offensivt ser det bra ut där man har flera bra alternativ på de flesta positioner. Och man spelar ett offensivt spel med hög press som kan vara lite riskfullt emellanåt. Pescara vann båda mötena förra säsongen där båda med 3 mål. Känns som att den här gången kan Livorno komma vinnande ur striden men bara om offensiven sitter, och då lär man göra minst 1 troligen 2 mål. Så då är det upp till Pescara att göra minst 1 också för annars blir det inga poäng här. Jag spelar Över 2 mål (asian) till oddset 1.68, där vi får pengarna tillbaka vid 2 mål och vinst vid 3 mål. Insatsen är strax under medel. Jobba framåt!

/ L’orso