Livornos elände bara fortsätter och man har nu 4 raka förluster i bagaget. Detta är dock en match man ska vinna kan man tycka, men Como har 2 raka segrar bakom sig och med ett förbättrat självförtroende kanske man kan närma sig lagen ovanför, men då krävs absolut seger här. En ångestdrabbad match där båda lagen har avstängda försvarsspelare. Tror det kan bli en del chanser åt båda håll här.

  • Livorno – Como
  • Spel: Över 9.5 hörnor
  • Odds: 1.925 @ bet365
  • Insats: 7/10 Units
  • Spelstopp: 20.30

Livorno har nu 11 raka utan förlust och 4 raka förluster vilket inte är något trevligt facit. Senast förlorade man mot Pescara med 2-1 då man oturligt nog åkte på ett straffmål på övertid. Det var dock tur att dom inte släppte in 2-3 mål innan dess ska sägas då Pescara hade en hel drös med chanser. Livorno åkte dock på en utvisning efter bara några minuter så det var kämpigt redan från start, lite så man haft det i många matcher på slutet. Haft otur emot sig. På hemmaplan har man ändå visat på bra spel emellanåt som mot Salernitana och Cagliari hemma, ganska nyligen, där man kanske förtjänade 3 poäng i båda matcherna men blev bara 1 poäng i båda. Nu möter man jumbon och man måste gå framåt här vilket kommer göra så Como får ytor också.

Här saknar man båda ordinarie mittbackarna Emerson och Alessandro Lambrughi på grund av avstängning, och det är två tunga avbräck så det kan bli svajigt bakåt. I övrigt så har man mittback Lorenzo Gonnelli och mittfältare Riccardo Cazzola skadade. Avbräck defensivt även dom men inga ordinarie spelare.

Man kan säga att i början hade Livorno bättre utdelning på sina chanser och hörnor blev färre. Med nye tränaren har det blivit tvärtom, mer hörnor mindre mål, som ni kan se här under. Livornos hörnfacit på hemmaplan denna säsong:
Livorno – Pescara 4-1
Livorno – Brescia 6-5
Livorno – Spezia 1-1
Livorno – Avellino 4-2
Livorno – Modena 1-4
Livorno – Trapani 3-4
Livorno – Vicenza 4-7
Livorno – Novara 11-1
Livorno – Salernitana 9-6
Livorno – Cagliari 7-2
Livorno – Ascoli 7-2

 

livorno    Como

Como kommer från 2 raka vinster mot Salernitana och Perugia. Det var dock på hemmaplan där man tagit de flesta poäng och haft bollen mycket mer jämfört med på bortaplan. Dock har man ändå skapat en del chanser på bortaplan vilket visat sig genom antalet hörnor man skapat. Och det mot väldigt bra lag till och med så här ska det inte vara några problem att skapa i alla fall 3-4 hörnor och då känns spelet nästan hemma faktiskt, då jag tror hemmalaget kommer skapa en hel del när dom kommer köra på framåt. Skulle Livorno leda med 1-0 eller 2-0 ganska tidigt så vet vi att Como kommer ösa på framåt. Med andra ord lär det vara en match som oavsett scenario passar hörnor väldigt bra.

Vi kan stryka ordinarie mittbacken Cesare Ambrosini som är avstängd här. Sen har vi troligen skador på ordinarie mittfältaren Andrea Marconi och ordinarie backen Marco Cassetti.

Här kan vi se attä ven om Como tagit väldigt lite poäng på bortaplan så har man ändå lyckats skapa chanser (och hörnor) och nu med bättre självförtroende tror jag man kommer skapa flera chanser även här, men samtidigt mot ett Livorno som kommer gå för 3 poäng. Comos hörnfacit på bortaplan är:
Perugia – Como 1-7
Vicenza – Como 7-5
Novara – Como 5-3
Lanciano – Como 1-4
Cesena – Como 4-4
Entella – Como 8-3
Pro Vercelli – Como 6-7
Cagliari – Como 9-10
Ternana – Como 5-4
Spezia – Como 6-4

————————————————————————————————————————————————————-

Livorno är i stort behov av 3 poäng nu efter 4 raka förluster och 11 raka utan vinst. Man har dock visat att man kan vara bättre än motståndaren på hemmaplan som mot Cagliari och Salernitana ganska nyligen. Mot jumbon kräver fansen 3 poäng så man lär köra på framåt. Como har dock 2 raka förluster och lite häng på lagen ovanför, så det är inget uppgivet bortalag här inte. Man brukar även skapa en del hörnor trots bortaplan. Båda lagen har defensiva spelare borta här och tycker båda har chans på 3 poäng. Så det lär bli en hel del chanser åt båda hållen. Jag spelar Över 9.5 hörnor till oddset 1.925. Insatsen blir ganska hög. Jobbbaaaaa!!!

/ L’orso