Vi tar os till Serie B där det vankas match mellan Livorno som krigar för att gå upp och ett Cittadella som krigar för att hålla sig kvar. Hemmafördel för Livorno brukar betyda en del har vi sett och hemma på Armando Picchi så har man varit starka med ett par få undantag. Cittadella är inget lag som imponerar på bortaplan och man har oerhört svårt att vinna. Jag tror detta kan bli en ensidig underhållande historia, men vad tippas då?

  • Livorno – Cittadella
  • Spel: Livorno Över 1,5 Mål
  • Odds: 1.91 @ Unibet
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Livorno är som sagt ett lag som brukar spela bra hemma på Armando Picchi men laget har en lite halvtaskig form just nu med endast 1 seger på dom 5 senaste. Men till denna match har man tagit in en ny tränare i form av gamle ytterbacken Christian Panucci. I och med det så tror jag laget får ett lyft och man får dessutom en passande uppgift här där man bara ska vinna. Fotboll är ju dock inte alltid då lätt som alla vet och därför nöjer jag mig med ett överspel på Livorno istället.

Till dagens match stryker vi ordinarie mittbacken Emerson och anfallaren Luca Siligardi som är två tunga avbräck såväl bakåt som framåt. Dock så har man ersättare Andrey Galabinov framåt som absolut kan gå in och vara minst lika bra som Siligardi i spelet. Mer orolig defensivt än offensivt om man säger så. Utöver de två borta så stryker vi även mittfältarna Marco Biaginti och Emanuel Rivas där den förstnämnde också kommer saknas i laget.

Summa summarum tror jag man fortfarande kommer vara slagkraftiga framåt trots att Siligardi och 9 mål framåt försvinner. Startar gör Vantaggiato med 12 mål och Galabinov med 5 mål göra, ganska hyfsat ändå ju. Jag är mer rädd för det defensiva i denna match om man säger så därför känns över 1.5 mål lite mer vettigare än raka 1an.

 

livorno     cittadella

Cittadella brukar vara väldigt bra spelmässigt på hemmaplan och man har även fått med sig resultaten där ganska ofta, men på bortaplan så har man det tuffare. I alla fall om vi pratar att vinna matcher. Man har ju dock kryssat en del, dock så tror jag inte man lyckas kryssa här borta mot starka Livorno med en ny tränare. Man kan mycket väl göra 1 balja, men att man gör 2 baljor är nog lite mer avlägset och det är precis vad jag tror Livorno gör.

Hos bortalaget så stryker vi Tomasz Kupisz, Filippo Lora, Andrea Signorini och Andrea Schenetti. Här är det inga jätteavbräck även om de två förstnämnda spelat typ 10 matcher var denna säsong och bredden blir mindre.

Ska bli intressant att se hur Cittadella klarar av att hantera den press Livorno säkert kommer utsätta dom för. Defensiven är ju inte bortalagets starkaste sida. Dock lär man nog få sina chanser framåt och det gäller att sätta dit dom annars finns det risk för en jobbig afton. Båda lagen lär göra mål här och tror Livorno med hemmaplansfördelen samt flera skickliga spelare blir avgörande.


Livorno är ett starkt hemmalag och man brukar nästan alltid spela bra just där. Dock har man en halvtaskig form, men med nye tränare Panucci tror jag man kommer ur den och gör en finfin insats idag. Tunga avbräck men man har bra ersättare ändå. Cittadella har extremt svårt att vinna matcher på resande fot och jag tror inte det blir bättre idag. Nyckeln för deras del är försvarsspelet vilket är tveksamt om det funkar, offensiven har viss kapacitet men då främst när man spelar hemma. Jag spelar Livorno över 1,5 Mål till oddset 1.91. Insatsen denna gång får bli strax över medel. Avanti Livorno!

/ L’orso