Vi tar oss till Serie B i Italien och till två lag som senast i förra säsongen spelade en division över. Nu möts man för första gången sedan dess och det kan bli åka av här. Framförallt har vi ett lag vars båda mittbackar är avstängda vilket har stor betydelse för mitt spel här, såklart. Häng på vettja!

  • Livorno – Catania
  • Spel: Båda lagen gör mål
  • Odds: 1.85 @ Betsafe
  • Insats: 9/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Livorno ramlade ju ur Serie B förra säsongen men man har fortfarande ett hyfsat bra lag, framförallt har man fått behålla flera spelare som tog laget upp till Serie A. Och man är fortfarande starka på hemmaplan där man har siffrorna 5-3-1 med målskillnaden 16-6, man har i snitt gjort 2 mål exakt på hemmaplan denna säsong. Man ligger på 4e plats och innehar en playoff-plats, i en jämn tabell ska sägas. Det skiljer bland annat 9 poäng från plats 3 till plats 17 (22 lag spelare i serie B). Samtidigt som man har gjort det bra sina hemmamatcher så borde man nog vunnit med fler mål i vissa matcher men skärpan har inte riktigt varit där men när man mött ett bra lag som Bologna hemma då fick man bekänna färg bakåt också, man vann dock med 3-2. Nu ska man ju möta Catania och man kommer absolut få bekänna färg bakåt då Catania har en bra offensiv, men kanske inte så bra defensiv. Men det som gör att det spel känns ännu bättre är ju att Livorno i denna match saknar båda sina ordinarie mittbackar Emerson och Federico Ceccherini som blev utvisade senast. Dom var även med på resan upp till Serie A så det är viktiga spelare borta här och det kan bli helt avgörande för denna match. Nu kan man inte längre lita på ett bra försvarsspel i samma mängd utan nu får man försöka balansera upp det där på hemmaplan. Men man har fortfarande spelat bra offensivt på hemmaplan, och man kommer definitivt få utrymme till en del chanser i denna match mot ett offensivt Catania. Dom fyra bästa målskyttarna i laget är alla uttagna i matchtruppen och det är nu upp till spelarna att göra sitt.

livorno_200x200    catania_200x200

Catania har i min mening underpresterat sett till den trupp man har, och man borde ligga högre upp. Men det har varit för mycket upp och ner för blåröd-randiga laget från Sicilien. Men offensivt har man väldigt bra kvalité i form av erfarna spelare från högre nivå än Serie B, jag pratar såklart om Emanuele Calaio och Alessandro Rosina. Det är också dom två spelare som gjort flest mål i Catania med 7 respektive 6 mål. Båda finns med i truppen och det gör även Martinho som gjort 3e flest mål i laget. Med i truppen finns även Edgar Cani som senaste gjorde 2 mål och verkar vara uppgång så man har en hel del spelare att välja på offensivt sätt och tänker man på det faktum att Livorno saknar båda sina mittbackar till denna match så ser det ju väldigt ljust ut för att ett offensivt bra Catania ska kunna göra 1 mål förmodligen fler. Men det är ju det där med defensiv också, för samtidigt som man gjort 4e mest mål i ligan så har man också släppt in 3 mest mål i ligan och det är väl där någonstans den här ojämnheten ligger. Men jag är säker på att man jobbar på att förbättra försvarsspelet, men vet inte hur mycket det kommer hjälpa dom för tycker inte kvalitén finns där. Bland annat så har man tagit ut en spelare född 1996 i matchtruppen här. Man testar alltså lite nytt folk där bak men frågan är hur mycket bättre han är, det vi vet är att han är helt oerfaren på den här nivån. Senast mötte Catania ett lag som också trillade ner från Serie A förra säsongen, det mötet slutade 2-2 hemma mot Bologna. och jag anar något liknande nu.

Ja som det ser ut just nu kan denna match sluta väldigt målrikt, men det jag känner mig mest säker på är att båda i alla fall gör minst 1 mål och att vi får 1.85 i odds på det känns ju hur jävla underbart som helst. Jag tror väldigt mycket på detta spel och det visas även i insatsen. Rena rama vilda västern väntar?


Ska vi summera så tror jag det väntas en underhållande match mellan två nykomlingar uppifrån. Livorno är starka på hemmaplan och har spelat bra denna säsong, men saknar nu två väldigt viktiga spelare i båda sina mittbackar vilket kommer ställa till problem bakåt där vi har en av anledningarna till att det gått bra denna säsong. Catania har en väldigt stark offensiv i flera bra anfallare och mittfältare. Men det är i defensiven man är sårbara i där det inte alls finns samma kvalité. Förutsättningar öppnar för en öppen tillställning där offensiven kommer vara i fokus, tror jag. Därför blir mitt spel att båda lagen gör mål här till en insats av den högre graden. Tror väldigt mycket på detta spel och vi får ett bra odds i 1.85. Forza!

Spelar även två sidospel med mycket bra spelvärde:
Över 2.5 mål + båda lagen gör mål – 2.37 @ bet365 – 5/10 Units
Catania Över 1.5 Mål – 3.10 @ Unibet – 2/10 Units

/ L’orso