Livorno tar emot Cagliari vilket kommer bli en intressant match. Nye tränaren för Livorno tog sin första poäng när man spelade 0-0 hemma mot Salernitana i en match som absolut inte borde slutat 0-0. Man möter ett Cagliari som vann enkelt borta mot Lanciano senast med 1-3, trots att man vilade flera ordinarie spelare. Nu lär det bli ett bättre lag från start och när Livorno har flera spelare borta så har väldigt svårt att se att man förlorar här.

  • Livorno – Cagliari
  • Spel: Cagliari draw no bet
  • Odds: 1.66 @ Unibet
  • Insats: 6,5/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Livorno är inne i en riktigt tuff period nu där man inte får resultaten med sig och sånt tär på självförtroendet helt klart. Senast, nu i veckan, spelade man 0-0 hemma mot Salernitana i en match där det inte saknades chanser, varken för Livorno eller Salernitana. Nu är det dags för en ännu tuffare match när man möter Cagliari som har ganska bra form. samtidigt tror jag inte fansen vill se ett Livorno som ställer ut bussen, vilket dom inte ens har spelarna för just nu. Livorno kommer nog har en del boll, men man får se upp väldigt mycket då Cagliari är hypervassa på ställa om.

Nu saknar man dessutom Andrea Luci som är avstängd, vilket är ett tungt avbräck då han är viktig för det defensiva jobbet på mittfältet. Ännu viktigare nu när viktige mittbacken Emerson varit och är långtidsskadad. Utöver detta så är förstemålvakten Carlo Pinsoglio och högerbacken Maicon skadade också. Offensivt så saknas Francesco Fedato och Armando Vajushi på grund av skador vilket gör, och har gjort, det väldigt lätt att försvara sig mot Livorno då man egentligen bara har ett hot kvar vilket är Daniele Vantaggiato.

livorno    Cagliari

Cagliari kom tillbaka från en sisådär insats hemma mot Como (1-1) när man vann borta mot Virtus Lanciano med 1-3. Det gjorde man med flera ordinarie på bänken. Ingen superinsats men man gjorde det som krävdes helt enkelt, sånt är starkt i sig. Nu möter man ett Livorno som har en ganska dålig form, och även om man kanske förtjänade mer än 1 poäng senast så har man det riktigt svårt att vinna matcher. Jag tror vi kommer få se ett bra Cagliari här som säkert kommer ligga en del på kontring, men är det något lag som är bra på ställa om så är det Cagliari. Så jag kan tänka mig att man kommer få flera bra lägen på det sättet och jag tror man har hyfsat bra chans att vinna här.

Ingen avstängning som stör. Dock skada på mittfältaren Daniele Dessena vilket är ett avbräck, men man har bra täckning tycker jag. Offensivt ser det ut som att man startar med bättre manskap än senast, klart plus i så fall.

———————————————————————————————————————————————————–

Livorno har en svag form just nu. På hemmaplan brukar man dock vara svåra att vinna emot. Men man saknar viktiga spelare som inte går att ersätta och jag tror man får det riktigt tufft här idag. Cagliari har dessutom bra form just nu, senast vann man med flera ordinarie på bänken, men där säkert någon lär finnas med från start denna gång. Jag tror vi kan få en matchbild som gynnar Cagliari och tror inte man förlorar här. Jag spelar Cagliari draw no bet till oddset 1.66. Pengarna tillbaka vid oavgjort. Insatsen är lite över medel. Jobba!

/ L’orso