Fredagsmatch i Serie B och serieledaren, efter 2 omgångar, Livorno tar emot ett Brescia som inte riktigt är rustat för Serie B direkt. Det var ju faktiskt så att Brescia åkte ur Serie B förra säsongen men fick en gratisplats pga av att lag hade fixat matcher och blev uteslutna. Nu möter man ett Livorno som börjat säsongen på bästa sätt och känns som självförtroendet är på topp. Spelet har sett bra ut också och på hemmaplan är man starka. Tror inte Brescia orkar stå emot i hela 90 minuter.

  • Livorno – Brescia
  • Spel: Livorno över 1.5 mål
  • Odds: 2.00 @ bet365
  • Insats: 6,5/10 Units
  • Spelstopp: 21.00

Livorno har börjat säsongen strålande när man vann mot Pescara i premiären med 4-0, visserligen efter ett tidigt rött kort men ändå. Borta mot nykomlingen Como vann man med 1-2 och man är nu serieledare där man är enda laget som tagit 2 segrar på de inledande 2 omgångarna. Man spelar en offensiv fotboll med hög press där yttrarna nästan alltid har mycket boll. De offensiva spelarna har övertygat än så länge och ju mer självförtroende dom får desto bättre blir dom. Nu är man på hemmaplan där man normalt sett brukar vara starka och vi lär få se ett offensivt Livorno matchen igenom.

Ser vi till den uttagna matchtruppen så är den bra där samtliga offensiva spelare finns med så gör man inte minst 2 mål på hemmaplan mot ett Brescia som inte har samma kvalité i laget, framförallt inte i backlinjen, så är det riktigt dåligt tycker jag. Att vi får dubbla pengen kan enbart vara för att det är tidigt på säsongen så det är bara tacka och ta emot och köra på. Jag noterar även att man haft det ganska lätt mot Brescia på hemmaplan senaste åren och förra säsongen vann man samma möte med 4-2.

livorno     brescia new

Brescia som ju har Serie Bs billigaste trupp, och mycket beror på att man åkte ner förra säsongen och därför bantat truppen en aning, men sedan fick man alltså en gratisplats pga fixade matcher hos Catania och Teramo men också ett Parma som gick i konkurs. Så man är med andra ord inte riktigt rustade för Serie B just nu kan jag tycka. Visst har man några spelare som håller hyfsad klass men nja. Och man har inte heller börjat så himla positivt där man i premiären torskade borta mot Cesena med 2-0 och sen ”bara” fick 2-2 hemma mot nykomlingen Salernitana, trots att man tog ledningen med 10 min kvar och en man mer på planen.

Målvakten man har är en av de bättre i laget, men manskapet han har framför sig, framförallt backlinjen och mittfältet håller inte alls någon hög nivå vilket vi sett i de inledande matcherna. Man sålde ju av defensiva spelare efter förra säsongen, bland annat högerbacken och kaptenen Marco Zambelli som numera finns i Serie A och Empoli, så bra var han. Sen har man defensiva spelaren Alessandro Budel som skulle kunna ta en startplats absolut, men har blivit utfryst och finns inte med i laget mer. Sen även backen Valerio Di Cesare som är såld till Bari. Ska mycket till ifall man ska stå emot ett offensivt Livorno på bortaplan. Dock ska man komma ihåg att man får tillbaka sin bästa anfallare Andrea Carracciolo till denna match och då är man helt plötsligt riktigt farliga framåt.

————————————————————————————————————————————————————–

Livorno spelar en offensiv fotboll med hög press. man har dessutom börjat kanonbra med 2 raka segrar och leder därmed Serie B just nu. Anfallaren Daniele Vantaggiato har börjat strålande med 3 mål på 2 matcher. Även andra spelare offensivt har börjat bra och här blir det full fart direkt. Brescia har inte börjat så bra och har egentligen inte truppen för Serie B. Och man har haft det svårt mot Livorno på bortaplan senaste åren och tror man får riktigt svårt även denna kväll. Jag spelar Livorno över 1.5 mål till oddset 2.00. Insatsen blir lite över medel. Jobba!

/ L’orso