I de stora ligorna är det landslagsuppehåll men inte i Serie B i Italien för där är det full fart. Livorno saknar några viktiga spelare och har 2 raka förluster med sig. Avellino har det gått ännu sämre för men man har varit på resa med hela laget under veckan som säkert kan stärka laget en del och när man nu möter ett Livorno som saknar en del viktiga spelare tror jag man kan göra en bra match. För kommer bara Avellino upp i nivå är man ett bra lag.

  • Livorno – Avellino
  • Spel: X2
  • Odds: 1.83 @ bet365
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Livorno började ju säsongen lysande och imponerade väldigt mycket. Anfallsspelet såg riktigt bra ut. Nu har man åkt på 2 plumpar där mot två förmodade topplag i Cesena och Spezia. Men på hemmaplan ska man ändå ha en bra chans när man möter ett lag som underpresterat de luxe. Livorno spelar ju ett offensiv fotboll med hög press som brukar löna sig en del. Frågan är om det inte kan bli tvärtom denna dag när man inte har den offensiv som man brukar ha. Kanske är det ett naivt Livorno vi får se. Defensiven är ju inte heller den bästa och med ett lag som Avellino som har en hel del kvalité offensivt så kan det gå illa om man inte själva gör jobbet framåt.

Men man saknar dock två av de viktigaste spelarna offensivt och jag tror det kan bli avgörande här. Vi pratar om Daniele Vantaggiato och Francesco Fedato som gjort 5 respektive 3 mål av samtliga 13 målen totalt sett. Lägg även till att högerbacken Arturo Calabresi och mittfältaren Armando Vajushi saknas. Allt som allt så är det ganska viktiga spelare som saknas i ett Livorno vars form pekar nedåt. Man kan absolut få problem här, trots hemmaplan.

 

livorno     Avellino

Avellino har inte presterat som man trodde inför säsongen. Med en stark offensiv och med ett bra spel i premiären förlorade man ändå för att sedan vinna nästkommande match, men sen har det bara gått utför. Man har missat för mycket framåt samtidigt som det sett darrigt ut bakåt. Som det gjorde rejält senast hemma mot ett sargat Vicenza, där man förlorade med hela 1-4. Visst att domaren inte hade sin bästa match och att bollarna studsade Vicenzas väg helt och hållet. Men att släppa in 4 mål på hemmaplan är såklart för dåligt. Under veckan har man åkt iväg på ”ritiro” för att stärka spelargruppen och kanske kan det ge resultat och att man kommer ut som ett starkare lag denna dag. För det kommer sannerligen behövas när man möter ett tufft Livorno på bortaplan.

Man kommer att ha ett bra lag med sig till Livorno och där offensiven som vanligt sticker ut i Avellino. Och det är upp till bevis nu verkligen och man undrar ju om resan under veckan gjort susen eller inte för nu behöver man höja sig rejält. Och spelar man på sin nivå så kan man absolut störa Livorno här som saknar 2 viktiga offensiva spelare. Till och med så att man kan vinna här.

—————————————————————————————————————————————————————-

Livorno öppnade säsongen lysande men har nu 2 raka förluster och spelet ser inte alls lika bra ut. Nu saknar man dessutom viktiga spelare som, framförallt offensivt och dom blir ruskigt svåra att ersätta. Avellino har dock inte övertygat alls men i grunden har man ett bra lag som borde prestera bättre. I veckan gjorde man en resa med spelartruppen som kanske har gjort susen. Jag tror i alla fall att man kommer ut som ett nytt lag och tar minst 1 poäng här. Jag spelar dubbelchans X2 till oddset 1.83. Insatsen är strax över medel. Kämpa!

/ L’orso