Här möts två ganska formsvaga lag så varför ens spela nåt tänker ni. Nu är det ju så att Livorno ändå är ett bra hemmalag, samtidigt som Ascoli är fullständigt bedrövliga på bortaplan. Att sen Ascoli har avstängningar till varje match är ingen nyhet, man får tillbaka 2 stycken från just avstängning, men vi sätter upp 4 nya spelare som är avstängda utöver skadade spelare. Ascoli ska inte ha något att hämta här. Livorno bara vinner!

  • Livorno – Ascoli
  • Spel: Livorno -0.75 (asian handicap)
  • Odds: 1.80 @ bet365
  • Insats: 8/10 Units
  • Spelstopp: 20.30

Livorno fortsätter att inte vinna, senast blev det torsk med 4-1 borta mot hemmastarka Perugia. Men den matchen blev lite konstig då man åkte på ett rött kort som förändrade allt verkligen, för innan dess hade man lyckats göra 0-1 och var bra med i matchen. Nu är det dock hemmamatch igen där man är bra och i de senaste två hemmamatcherna har man förtjänat mycket mer än vad man fått i poäng. Och när man nu möter ett Ascoli som inte bara är usla på bortaplan utan saknar massvis med ordinarie spelare, återigen, så kan man absolut inte få ett bättre läge att ta en triumf innan jul. Det skulle vara den bästa julklappen Livorno kan få i nuläget. Jag tror man bara vinner här.

Man får ju dessutom tillbaka bäste anfallaren Daniele Vantaggiato som var avstängd senast. Sen har man Gianmario Comi avstängd här, men mer reserv åt den nyss nämnde Vantaggiato. Dock får man nu tillbaka viktige mittbacken Emerson från långtidsskada samt ytter Armando Vajushi som också varit skadad en längre tid, det är två tillskott helt klart. Men man har fortfarande skador på målvakt Carlo Pinsoglio, Riccardo Cazzola och Francesco Fedato. Men som jag sa tidigare, denna match vinner man bara.

livorno   Ascoli picchio

Ascoli har ju problem i laget minst sagt när man gör det onödigt tufft för sig själva gång på gång på gång. Nu förlorade man mot ett formstarkt Novara med 1-3 på hemmaplan, vilket kanske inte är så konstigt när man hade en handfull ordinarie borta denna match. Men det är ju mer en regel om något i detta Ascoli. Kontinuiteten är absolut noll i detta lag. Formen är inte heller speciellt bra och ska vara snacka om deras bortafacit så är det fullständigt bedrövligt. 5-19 i målskillnad och 6 raka torsk med siffrorna 2-1, 3-0, 3-0, 3-0, 3-0 och 2-0. Enda matchen man ens tagit poäng i var borta mot Como, som ligger sist i tabellen.

Börjar nästan bli tjatigt detta men återigen lyckas man få spelare avstängda. I detta fall handlar det om 4 spelare som får sitta på läktaren, det är Alberto Almici, Luigi Grassi, Nicola Bellomo och Leonardo Perez. Och sedan tidigare har vi alltså skador på ordinarie målvakt Ivan Lanni, mittback Michele Canini och ytterback Luca Antonini. Oerhört tunga avbräck såklart. Nu är det inte bara defensiven där det saknas spelare utan även lite i offensiven och inte en chans att man tar poäng borta mot Livorno.

———————————————————————————————————————————————————

Livorno må ha dålig form, men på hemmaplan har man ändå spelat rätt bra men där oturen varit framme flera gånger. Nu räcker det med otur tycker jag. Mot ett ascoli på hemmaplan finns det inga ursäkter att inte vinna. Ascoli saknar nämligen massa spelare, återigen, där man har 4 avstängda plus flera skadade spelare. En hel del ordinarie. Och på bortaplan har man spelat bedrövligt och innehar 6 raka torsk med minst 2 mål i 5 av dom. Livorno borde ha toppchans med Vantaggiato tillbaka från avstängning. Jag spelar Livorno -0.75 till oddset 1.80. Insatsen är ganska hög här. Jobbba!

/ L’orso