Hämtar ytterligare ett objekt från kvällens Europa League-omgång. Den här gången från klassisk mark och Anfield där Liverpool och Zenit ska drabba samman i ett möte som gästerna är något mer bekvämt vid med 2-0 att gå på. Väljer att inte gå på något resultat, däremot en spelvariant som bygger på att det ena laget måste trycka på framåt.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Europa League
  • Match: Liverpool – Zenit
  • Spel: Liverpool över 7,5 hörnor
  • Odds: 1,72 @ Bet365
  • Units: 7/10
  • Spelstopp: 21.05

Liverpool ser, trots blandade resultat, ganska hyggliga ut i nuläget och söndagens 5-0 mot annars så stabila Swansea var ett styrkebesked. Man har dock fortfarande en bit att gå där man måste bli betydligt jämnare i sina prestationer, jag har dock varit inne på att man kan vara på rätt spår, i överlag. Här har man hursomhelst ett underläge att hämta upp mot  Zenit från St. Petersburg. Ryssarna har ett spännande lag med några intressanta importer och spel i den här turneringen fick duga när man inte lyckades avancera från CL-gruppspelet. Efter en trög start på säsongen har man höjt sig något därefter och man såg inte särskilt ringrostigt ut (uppehåll när vintern har varit som kallast i öst) i det första mötet lagen emellan.

Liverpool kommer till spel utan Martin Skrtel och Fabio Borini pga skador. Daniel Sturridge och Coutinho är inte tillgängliga pga Europa-spel med andra klubbar tidigare under säsongen. Zenit är nästintill fritt från skador och avstängningar, endast yttern Vladimir Bystrov som saknas.

Ett spelalternativ som känns gångbart i dessa dubbelmöten, även om jag väljer att endast fokusera på det ena laget ikväll. I det här fallet byggs det på en del statistik, men när man väl kombinerar det med det faktumet att hemmalaget måste tvinga fram ett resultat, så anser jag att det här känns väldigt vettigt på förhand.

Liverpool är ett lag som kan sätta tryck på sina motståndare hemma på Anfield, med blandade resultat, och till det så måste man hämta upp minst 2 bollar. Det innebär fullt blås framåt mot ett lag som lär försöka spela med ett samlat försvar med många man bakom bollen, och det borde öka sannolikheten till att ett produktivt lag när det kommer till att fixa hörnor förblir så även denna torsdagkväll.

Om man ser till Liverpools 10 senaste hemmamatcher har man skapat 10, 13, 10, 9, 8, 7, 10, 14, 10 och 14 hörnor. Man har alltså löst den här linan i 9 av 10 försök på Anfield. Förutsatt att man inte plockar åt sig en tidig 2-0 ledning alternativt misslyckas helt med att få grepp om motståndet, så kan man tycka att spelet borde tala för att man kan skapa en hel del även ikväll.


Var till en början inne på det totala överspelet, men då jag förväntar mig att hemmalaget kommer stå för större delen av produktionen så ser jag detta som ett bättre alternativ. Spelar på att Liverpool kommer jobba ihop minst 8 hörnsparkar i den här matchen.

/Puyol