Redan den tolfte omgången av Premier League som sätts igång idag. Tretton- och fjortonplacerande ställs mot varandra på Anfield. Här tror jag på ett målspel som känns mycket bra.

  • Liga: Premier League, England
  • Match: Liverpool – Wigan
  • Spel: Under 3 mål
  • Odds: 1,67
  • Insats: 6/10
  • Bolag: Bet365
  • Spelstopp: 16:00

Årets upplaga av Liverpool känns spännande. Under Brendan Rodgers ledning har det plockats in ungdomar som Wisdom, Suso och Sterling. Säkerligen glömde jag nämna någon, men det jag vill få fram är att jag tror Liverpool kan ha något skoj på gång. Man försöker spela en attraktiv och sevärd fotboll, något som dock inte fått utdelning än så länge. Tabellplaceringen just nu är verkligen inte godkänd. Precis som föregående säsonger har man haft svårt att förvalta de målchanser som man skapat sig. Och kanske inte så konstigt då anfallsalternativen är oerhört begränsade.

De senaste sex matcherna för Liverpools del är man segerlösa. Så ett visst frågetecken för hur formen är kan nog sätta. Dagens motståndare tror jag dessutom har vad som krävs för att ställa till stora bekymmer för Liverpool. Hemmalaget har stora problem att luckra upp samlade försvar som vi kan förvänta oss att man ställs mot även i eftermiddag. Vad vi mer kan förvänta oss är ett stort bollinnehav för hemmalaget – något som jag tror inte kommer leda till ett stort övertag i målprotokollet.

Jag tycker att Wigan är ett intressant lag. Roberto Martinez har fått laget att spela en väldigt trevlig fotboll och i sina bästa stunder är man riktigt bra. Dock fortfarande aningen ojämna och sommarens spelartapp har hämmat lagets utveckling en hel del. Endast elva poäng inspelade på lika många. Sista tiden har man blandat imponerande segrar som en 4-1-seger borta mot West Ham och 1-0-seger på White Hart Lane med bottennapp som hemmaförlust mot West Bromwich. Som sagt är Wigan väldigt oberäknliga.

Dock är min känsla att Liverpool är ett lag som passar Wigans spelsätt bra. Man kommer kunna bjuda upp på ett bra sätt och säkerligen göra den här matchen tuff. Men givetvis är hemmalaget rättmätiga favoriter men jag tror att den här matchen kommer att bli mycket jämnare än vad oddsen vill visa. 0-0-resultatet kommer säkerligen stå sig ett bra tag in i matchen. Jag har helt enkelt väldigt svårt att vi kommer få se fler än tre mål i den här matchen.

  • Av Liverpools fem senaste hemmamatcher har fyra slutat med max två mål.
  • Fyra av lagens sex senaste inbördemöten har slutat med under 2,5 mål.
  • Nyckelspelare i Liverpool spelade landskamp så sent om i onsdags.

                                                                                                                                                                       

Jag förväntar mig som sagt en matchbild där Liverpool styr och ställer, men där man kommer få problem framför mål. Spelar därför under 3 mål med en insats strax över medel. Blir det exakt tre mål får ni insatsen tillbaka. Spelar hittar ni under asian -> fler antal mål.

Glöm inte att ni kan följa oss på Twitter där det dyker upp fler spel: @spelaspelse och @mikelbetting

/Mikel