Efter veckans välfyllda omgång så inleder vi en ny med ännu mer Premier League-fotboll denna lördag. Vi inleder med spel på Anfield där ett slagkraftigt Liverpool får besök från London i form av ett något ojämnt West Ham. Tror nog att båda lagen kommer upprepa sin poängskörd från respektive omgång tidigare i veckan där vi kan ha en bra favorit framför oss.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Liverpool – West Ham
  • Spel: Liverpool -1,5
  • Odds: 1,83 @ Bet365
  • Units: 6,5/10
  • Spelstopp: 16.00 7/12

Liverpool studsade snabbt tillbaka på banan och gjorde processen relativt kort med Norwich, därmed fortsätter hemmaspelet på Anfield att vara framgångsrikt där man nu har vunnit 6 av 7 matcher i ligaspelet under säsongsinledningen. Bortaförlusten mot Hull tvättades bort omgående där framförallt Luis Suarez stod för ett magnifikt spel senast. Man står nu återigen inför ytterligare en på förhand överkomlig uppgift där man måste fortsätta plocka fullpoängare i det jämna toppskiktet.

Dessvärre så saknar hemmalaget Daniel Sturridge under en period framöver där Luis Enrique och Sebastian Coates är otillgängliga sedan tidigare.

_71536430_453553831

West Ham, som nu har spelat tre London-derbyn i följd, står nu inför en längre och svårare resa att jämföra med 1-0 förlusten mot Crystal PalaceSelhurst Park. Glädjen över prestationen innan dess mot Fulham blev något kortvarig och man parkerar alltjämt strax ovanför nedflyttningsstrecket. Åter viss huvudbry för Sam Allardyce och hans mannar där man framförallt har svårigheter med målskyttet, nu nollat i 8 av 14 seriematcher.

Bortalaget kommer återigen till spel utan Winston Reid pga skada, noterbart även att Ravel Morrison är avstängd. Ricardo Vaz Te, Alou Diarra och Mladen Petric är borta sedan tidigare. Andy Carroll har återvänt efter en längre tids skadeperiod men är ännu inte redo för match.


I normala fall föredrar jag överspelet/lag framför segern med ett försprång att ta igen, idag väljer jag dock att spela på Liverpools prestation i sin helhet när jag återigen misstänker att ”Hammers” kommer få svårt att producera något framåt. Liverpool har gjort 4 mål i 3 hemmamatcher i följd, fixar man hälften av det antalet denna lördag så tror jag även att man löser detta handikapp. West Ham har nu misslyckats med att göra mål i 5 av 7 bortamatcher så här långt, så även gått mållöst från den här arenan sedan 2006. Man har dock lyckats plocka ett antal poäng via en solid defensiv, något som dock har börjat visa upp sina brister med ett avbräck i Winston Reids frånvaro i mittlåset med 1,75 insläppta mål/match att jämföra med 0,8 mål innan han gick sönder. Tror att ett mer spelskickligt hemmalag med kvickhet och kreativitet, även med tyngre pjäser centralt, kan vinna mark när gästerna tvingas till att söka det långa alternativet mer än vad man klarar av och därmed koppla ett bra grepp om det här motståndet.

Liverpool att vinna den här matchen med två måls marginal spelas strax över medel.

/Puyol