En Premier League-match denna måndagkväll och då vill vi gärna vara med på ett hörn där också. Kvällens match spelas på Anfield där Liverpool tar emot West Bromwich Albion i något som kan bli en trevlig tillställning. Formstarkt mot formsvagt innan avspark vilket jag tror att vi kommer få se en skymt av även under matchens gång och därmed väljer jag att testa ett överspel på hemmalaget.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Liverpool – West Bromwich
  • Spel: Liverpool över 2,5 mål
  • Odds: 2,25 @ Bet365
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 21.00

Liverpool ser ut att ha hittat rytmen och managern Brendan Rodgers har all anledning att vara nöjd trots uteblivna segrar. Poängskörden är kanske inte spektakulär, men anfallsspelet har blivit något mer effektivt och man förtjänade att få med sig betydligt mycket mer än 2 av 6 möjliga poäng från de svåra bortamatcherna mot Manchester City och Arsenal. Man har tagit upp jakten på spel i Europa och då skulle man nog må ganska bra av att vinna här. West Bromwich är på väg bort från samma positioner i tabellen och man börjar dala något nu efter den briljanta inledningen. Man har förlorat 5 av sina 6 senaste ligamatcher efter ett antal tveksamma insatser och den där stabiliteten är något borblåst.

Inget färskt att rapportera om för Liverpools del som är så gott som skadefritt. Endast frågetecken kring Sturridge som jag visserligen gärna ser på plan. Inga nyckelfigurer borta för West Broms del heller, Gera är skadad sedan tidigare medan vänsterbacken Popov är avstängd efter utvisningen senast. Mulumbu, som är en viktig pjäs på mitten, kan vara tillbaka i elvan.

Liverpool har jag varit högst tveksam till från start, men nu tycker jag att man har spelat upp sig så till den grad att även jag måste vika ner mig och ge dem det förtroendet i kvällens match. Några mindre detaljer som sitter bättre medan spelare som kapten Gerrard och till och med Downing har höjt sig för att kunna ge Suarez den uppbackningen han behöver. Samtidigt så har värvningen av Sturridge varit ett högst välkommet tillskott. Man är utan tvekan inne i sin bästa period just nu, sett över hela säsongen.

Jonas Olsson och övriga i West Brom har haft det tufft den senaste tiden. Man sviktar rejält där man framförallt inte har fått något riktigt stäm med försvarsspelet den senaste tiden. Man släpper till fler målchanser än vanligt och därmed fler mål, och inför en svår bortamatch likt denna så måste man slipa på ett flertal saker om man vill ge sig själva en chans till att klara sig undan på ett lindrigt sätt. Det kollektiva försvarsspelet måste vara väldigt bra ikväll, då man har en relativt trög backlinje som kommer få problem med hemmalagets kvicka och rörliga trio längst fram.

Riktigt fin målform för Liverpools del då man har gjort 5, 3 och 4 mål i de tre senaste ligamatcherna hemma på Anfield. Utanför Merseyside har man gjort 2, 2, 1 och 3 mål i de fyra senaste men då ska man komma ihåg att man mötte topp 5-lag i tre av de matcherna. West Bromwich har fortfarande inte lyckats hålla nollan utanför The Hawthorns under pågående ligasäsong och det är högst tveksamt om man skulle få till det just ikväll. Man snittar 2 insläppta mål/bortamatch där man har släppt in minst 3 mål mot Reading, Swansea och Fulham.


Den första tanken låg på det totala överspelet, men då jag inte ser det som någon omöjlighet för Liverpool att lösa det på egen hand så väljer jag det här alternativet istället. Kommer man upp med samma anfallsspel som i de föregående omgångarna så kan man nog skapa tillräckligt för att kunna fixa det här antalet på 3 mål.

/Puyol