Fortsätter på den inslagna vägen med Premier League-fotboll där vi lite snabbt ska hoppa över till en av söndagens bataljer. Spel på Anfield för andra gången under den här veckan där Liverpool ska ta emot Watford. Gästerna har inget att spela för, men även Merseyside-laget i rött har visat upp en något trött inställning till den här typen av matcher. Det här måste nog, sett till hur pass skakigt hemmalagets försvarsspel kan vara, testas till över 4 ggr insatsen.

  • Match: Liverpool – Watford
  • Spel: Bortalaget över 1,5 mål
  • Odds: 4,25 @ Bwin
  • Units: 2/5
  • Spelstopp: 17.00 8/5

Liverpool kommer under denna torsdagskväll spela ett returmöte i semifinalen i Europa League mot spanska Villarreal, och trots att man alltjämt kan ha poäng att slåss för även på den här fronten så har intresset inför ligaspelet ändå varit ganska så svalt. Senast mot Swansea, även det precis som här, 3 dagar efter en ny match så ställde man upp med en väldigt reservbetonad elva och det var i första hand försvarsspelet som blev lidande. Det som statistiskt sett har varit det laget med flest individuella misstag från försvarslinjen över samtliga av de europeiska toppligorna under den här säsongen blev överspelat gång på gång och det kommer bli intressant att se hur man uppträder nu när man återigen kan komma att stå för en del ändringar. Försvarsspelet över hela banan, där man emellanåt kan vara felsynkat i den höga pressen och kring eget straffområde, har varit ett av Jurgen Klopps främsta bekymmer och antalet insläppta mål på slutet får en att fundera även inför det här mötet.

Hemmalaget kommer, utöver rotationer från torsdagens cupmatch, till spel utan Mamadou Sakho, som är ett avbräck i mittlåset, samt Jordan Henderson och Divock Origi. Även ett par yngre förmågor i form av Brad Smith och Connor Randall är otillgängliga för spel, det är dock mindre kännbart. Danny Ings och Joe Gomez är som bekant långtidsskadade sedan säsongsinledningen.

liverpool_200x200watford_200x200

Watford har, efter att ha fallit i semifinalen i FA-cupen, inga positioner av värde kvar att spela om och har egentligen inte mycket mer än att spela av de 3 avslutande ligamatcherna – även om man har chansen att slå sig in i den övre halvan av tabellen om några av de övriga resultaten också skulle gå lagets väg. Vissa frågetecken kring managern Quique Sanchez Flores framtid, vilket får ses som ett störningsmoment där spanjoren har stått för ett fantastiskt arbete hos nykomlingen. ”Hornets” har varit relativt välbalanserat i sitt spel, och även om produktionen framåt kunde ha varit bättre så anser jag ändå att man kan vara relativt slagkraftigt framåt när man har sin dag. Senast hängde man 3 på Aston Villa, och även om motståndet kunde ha varit vassare, så var det ändå ett imponerande resultat sett till vilka svårigheter man hade med att föra spelet mot ett lågt liggande försvar. Något man inte kommer behöva gå upp emot här och man har visat att man kan vara oerhört giftigt när man väl lyckas sätta bollarna i boxen på Odion Ighalo och Troy Deeney som kombinerar varandra oerhört väl inne i straffområdet.

Bortalaget har endast Etienne Capoue otillgänglig för spel pga skada, i övrigt är truppen nästintill helt intakt.


Watford har alltså inget att spela för, men även Liverpool har visat upp ett svalt intresse inför ligaspelet och i det första mötet, där gästerna stod för 3 mål, hade man stora problem med motståndets omställningsspel. Bwin står sig aningen högre än några av de övriga spelbolagen. Bortalaget (lag 2) att stå för minst två mål i matchen spelas med en insats under medel.

/Puyol