Avstår 1×2-spel och liknande för att blicka över mot något annat. Hörnspelsvarianten kan vara ett fungerande medel som livespel men så även innan matchstart för min del, där jag framförallt brukar rikta in mig på Premier League. Brukar oftast hitta 1-2 spel per omgång och just här har vi två lag som jag tror kommer passa varandra bra. Jag testar innan avspark, testa du med!

*Match: Liverpool-Tottenham
*Spel: Över 11,5 hörnor
*Odds: 1,85 @ Bet365
*Units: 6/10
*Spelstopp: 21.00

Kanske inte den allra vanligaste spelformen men det är ingen slump att en del lag är mer benägna att skapa hörnor än andra och här har vi just två av de lagen i England.

Liverpool hade en period under November/December där antalet hörnor gick över linan i 9 av 10 matcher, och det intressanta är att man mer eller mindre kunde slå linan på egen hand i en majoritet av de matcherna. Produktionen stannade av något runt och efter nyår men här stöter man på ett motstånd som kan bidra även dom samtidigt som man får tillbaka den tidigare långtidsavstängde Luis Suarez. En irrationell anfallare som har förmågan att göra många försvarare osäkra när han utmanar inne i boxen.

Man har några sköna kantspringare i ytterbackarna Luis Enrique och Glen Johnson samt Stewart Downing som ofta söker sig till lägen för inspel. Det jag gillar med Liverpool är att man spelar relativt rakt. Man står inte och bollar överdrivet länge under uppspelsfasen, så man behöver inte vänta alltför länge innan laget försöker hitta på något på offensiv planhalva.

Även kvällens bortalag har rätt spelartyper för att bidra med den här spelformen. Ett offensivt ytterbackspar i Assou-Ekotto/Walker samt en Gareth Bale som alltid lyckas ta sig ner mot kortlinjen. Statistiskt sätt har vi något att gå på även här. För ”Spurs” del så har 5 av deras 6 senaste bortamatcher gått över linan.

Tror att vi kommer få se en fartfylld match ikväll. En fartfylld match med mycket avslut – vilket inte skadar då en procent av dessa oftast tar i täck och studsar ut över kortlinjen. Båda måste gå för seger då det är Europacupsplatser och mästerskapstitlar som står på spel.

Överspelet på minst 12 hörnor i matchen spelas innan matchstart och med en medelinsats. Lycka till om ni hänger med.

/Puyol