Premier League-fotbollen sparkas vidare denna söndag när vi återvänder till Merseyside och Anfield för andra gången den här veckan och en ny match för stadens röda lag. Liverpool tar emot Tottenham i något som, sett till hur de båda lagen har sett ut på slutet, kan tala för en sevärd tillställning. Tror nog att vi kan bjudas på ett par mål även här och spelet blir därefter.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Liverpool – Tottenham
  • Spel: Över 3 mål (asian)
  • Odds: 1,74 @ Ladbrokes
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 14.30 30/3

Liverpool fortsätter att gå väldigt starkt mot sin främsta säsong på väldigt många år och den första ligatiteln på 24 år är inte vansinnigt långt borta. Med inte alltför många omgångar kvar kan ”The Reds” gå upp i tillfällig serieledning där samtliga resultat gick lagets väg under lördagen där Chelsea förlorade medan Manchester City och Arsenal delade på poängen. Hemmalaget, som har visat upp ett stort spel här på Anfield under säsongens gång, är obesegrat sedan årsskiftet där man har stått som segrare i 10 av 12 ligamatcher. Senast slogs Sunderland tillbaka med uddamålet trots att spelet inte stämde fullt ut (första gången på 6 omgångar som man inte stod för 3 mål eller fler framåt) vilket får ses som en styrka i sig.

Hemmalaget har ytterbacken José Enrique på skadelistan sedan tidigare, i övrigt är truppen intakt.

Tottenham stod för ett trendbrott senast, efter att ha förlorat två London-derbyn (Chelsea och Arsenal) i följd, när man besegrade Southampton efter att ha vänt ett underläge på två bollar till seger. Tillbaka på vinnarspåret även om man kan vara något sent ute i jakten på en Champions League-plats där man kan ha alldeles för många poäng att hämta in. De ojämna prestationerna till trots, Tim Sherwoods manskap har visat prov på karaktär i sina två senaste matcher och framförallt i de båda tillställningarnas andra halvlekar där man har avslutat strongt. Samtidigt har dessa matcher präglats av det som har varit ett kännetecken för ”Spurs” den senaste tiden, ett någorlunda fyndigt spel framåt kombinerat med ett väldigt svajigt försvarsspel.

Bortalaget kommer till spel utan Kyle Walker, Etienne Capoue, Vlad Chiriches och Erik Lamela. Emanuel Adebayor missade den senaste matchen och är alltjämt ett frågetecken.

gerrard-suarez

Liverpool har, på egen hand, snittat ca 3,33 mål framåt i Premier League sedan det nya året inleddes, vilket får ses som ett fantastiskt facit. Man har däremot kostat på sig att även släppa in en del mål under den här perioden med en defensiv som kan agera något slapphänt (att jämföra med konkurrenterna i topp), det har dock varit tillräckligt lönsamt att spela på sin styrka vilket har varit kreativiteten och rörligheten i anfallsspelet – utöver skarpskyttarna Luis Suarez och Daniel Sturridge där båda är med i den absoluta toppen av skytteligan. Något som har bidragit till att 19 av lagets 21 senaste ligamatcher har slutat på minst 3 gjorda mål.

Tottenham förlorade det här mötet hemma på White Hart Lane med förnedrande 5-0. Det blev André Villas-Boas sista match som manager innan han fick kicken och förändringar har gjorts sedan dess, dock inte alltför mycket till det bättre. Slipade detaljer i anfallsspelet har visserligen bidragit till fler avslut och mål framåt, det har dock blivit ett ökat risktagande på egen planhalva där försvarslinjen har en tendens till att gå bort sig i sina positioner och stå för individuella misstag, något som har varit ett tydligt mönster där man i princip har skänkt bort ett par mål på slutet. Spurs kan helt klart skapa saker och ting framåt, men agerar man lika övermodigt som på slutet med en högt placerad backlinje riskerar man att straffas mot ett lag som är väldigt skickligt på att sätta bollarna på djupet.


Den här spelformen hittar ni under ”handikapp” (asian/goal line). Över 3 mål spelas med en insats strax över medel. Det innebär att det krävs minst 4 mål i matchen för spelvinst men med hela insatsen åter om det stannar på exakt 3 mål.

/Puyol