En högintressant match avslutar helgens något fattiga Premier League-omgång i och med att några av lagen spelar FA-cupmatcher. Liverpool och Tottenham drabbar samman på Anfield i något som jag förväntar mig bli en fin och välspelad match. Väljer att återigen spela på en individuell prestation då utdelningen har varit enorm på en viss stekhet lirare. Vi testar på nytt!

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Liverpool – Tottenham
  • Spel: Gareth Bale, målskytt
  • Odds: 2,80 @ Expekt
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 17.00

Liverpool är nu utslaget ur samtliga cuper och har endast ligan att fokusera på, och där har man gjort det relativt bra på slutet. West Brom hemma för en månad sedan är i princip den enda riktiga plumpen i protokollet sedan nyårsskiftet där man producerar en hel del mål via en sylvass Luis Suarez. Väldigt viktig match här, samt de övriga som återstår, i jakten på spel i Europa till nästa säsong. Tottenham är ett av ligans formstarkaste lag då man är obesegrade i 12 ligamatcher i följd, där förra helgens seger över ärkerivalen Arsenal smakade väldigt bra i jakten på en Champions League-plats.

Liverpool kommer till spel utan Martin Skrtel och Fabio Borini. Bortsett från två långtidsskador har Tottenham frågetecken på Aaron Lennon och Clint Dempsey.

I en match där jag anser att hemmalagets favoritskap känns lite för stort (man har inte lyckats besegra Tottenham i 5 tävlingsmatcher i följd) vill jag ändå lyfta fram det här spelet om man ändå skulle överväga något av alternativen på bortalaget. Den här spelvarianten har varit uppe på tapeten vid ett antal tillfällen på slutet, och då det har blivit utdelning vid samtliga tillfällen så ser jag ingen anledning till att sluta. Gareth Bale imponerar enormt i nuläget och han har helt på egen hand varit direkt avgörande till en stor del av lagets framgångar sedan nyårsskiftet. Även om dagens match är svårare än några av de föregående så är han fortfarande lagets främsta anfallsvapen och dess största hot även mot kvällens motstånd.

Walesaren är ett hot från alla möjliga vinklar och han får verkligen utrymme och utdelning för det han är bäst på i nuläget. Han är bra på att ta sig in i boxen med fart, har ett riktigt fint distansskott samtidigt som hans tillslag via fasta situationer ser än mer kliniska ut. Mycket kretsar kring yttern i dagsläget där han rör sig ganska fritt med sin vänsterkant som utgångsposition för att ta sig till avslutslägen, än mer nu att jämföra med tidigt in på säsongen.

Gareth Bale har nu gjort mål i 8 av sina 9 senaste matcher om man räknar in en landskamp, där han har stått för 10 av de 15 senaste målen som ”Spurs” har gjort. Totalt har det blivit 21 mål på 34 tävlingsmatcher med klubblaget under pågående säsong. En majoritet av dessa mål har kommit efter jul, det är med andra ord en rejält formtoppad spelare.


Oddset på ytterligare ett mål lockar och målskytten spelas på nytt. Utöver att komma med i målprotokollet så vill jag även lyfta fram det här sidospelet. Gareth Bale att göra mål från utanför straffområdet 6,50 (Unibet) 1,5/10 units. 7 av de 10 senaste målen han har stått för har skjutits in utanför boxen.

/Puyol