Plockar även ett tredje spelobjekt från kvällens Premier League-utbud där vi som bekant har en full omgång framför oss över tisdagen samt onsdagen. En av höjdpunkterna hittar vi på Merseyside och klassiska Anfield där Liverpool gästas av Tottenham. Två svårslagna lag för dagen med värdefulla poäng bäddar för en högintressant match där jag ändå anser att dubbla insatsen på att ett av lagen undviker förlust kan vara något att gå på.

  • Match: Liverpool – Tottenham
  • Spel: Tottenham +0,5
  • Odds: 2,05 @ Bet365
  • Units: 3,5/10
  • Spelstopp: 21.00 10/2

Liverpool är nu inte mer än 5 poäng från topp-4 och en Champions League-plats, vilket säger en del om vilken stark upphämtning fjolårets titelutmanare har stått för de senaste veckorna. I början av december var man långt efter toppskiktet samtidigt som man hade slagits ut ur det europeiska finrummet trots en relativt enkel grupp bakom Real Madrid, men man är desto mer svårslaget nu. Man har nu gått 14 tävlingsmatcher i följd utan förlust över ordinarie speltid (6 av dessa har varit cupmatcher) där managern Brendan Rodgers har tvingats till förändringar som åter har gjort ”Reds” till ett lag att räkna med. Försvarsspelet funkar återigen och även om det stannade vid 0-0 i helgens Merseyside-derby mot Everton så var det ändå de rödas fjärde nolla i följd i ligaspelet. Det är inte samma stora risktagande i spelet att jämföra med fjolåret där man hade råd att släppa in mål med tanke på att man kunde leverera större mängder framåt. Daniel Sturridge är tillbaka efter att i princip ha varit skadad från start, vilket kommer bidra med ytterligare en dimension i spelet när han väl prickar in formen, men ikväll lider man dock av ett annat avbräck i anfallsväg där Raheem Sterling inte kommer vara tillgänglig för spel enligt BBC.

Utöver Sterling kommer hemmalaget till spel utan Lucas Leiva, Kolo Touré samt reservmålvakten Brad Jones. Man har också frågetecken på Philippe Coutinho och Adam Lallana, även om den förstnämnde förväntas kunna delta.

liverpool_200x200tottenham_200x200

Tottenham har följt samma spår som motståndet där man pendlade väldigt mycket i sina prestationer inledningsvis, något som har blivit avsevärt mycket bättre på slutet där man har blivit betydligt jämnare i takt med att man har blivit mer bekväma i sitt grundspel. Man har bland annat spelat sig till en finalplats i Capital One Cup, men viktigast av allt är att man nu inte är mer än en poäng bakom Manchester United på den sista Champions League-platsen. Spurs har nu endast förlorat en av sina 10 senaste ligamatcher där man även har visat upp en förmåga att kunna hämta ut något från tillställningar där man inte har övertygat. Några av de främsta prestationerna har man dock tryckt ut på slutet där man var lysande i rivalmötet med Arsenal som man till slut lyckades vinna med 2-1. Att jämföra med inledningen så har Mauricio Pochettino börjat hitta sin elva och framförallt så har han lyckats plocka fram en målskytt där Harry Kane har varit den strikern som man efterlyste under säsongsstarten. Ser det även som positivt att man inte har matchats lika frekvent de senaste två veckorna att jämföra med att man gjorde hela 17 matcher över december till januari.

Bortalaget kommer till spel med en trupp som är helt intakt, utan varken skador eller avstängningar.


5-0 och 4-0 i fjol när Suarez, Sturridge och Sterling var briljanta hos hemmalaget. 3-0 tidigare under hösten där nu endast den förstnämnde av Sturridge/Sterling är tillgänglig med frågetecken på sin status efter ett längre skadeuppehåll. Liverpool är svårslaget för dagen och man har haft väldigt lätt för kvällens motstånd på slutet, samtidigt är det värt att poängtera att Reds anfallsspel inte bara har varit sylvasst i dessa tillställningar, man har även tillåtits väldigt fria spelvägar och det är först nu Tottenham agerar mer välbalanserat i sitt grund- samt försvarsspel över hela banan. Strax över två ggr på Spurs att inte förlora hade jag nog, i nuläget, tagit mot samtliga lag i ligan med undantaget Chelsea. Helgens urladdning oroar kanske till och med lite, men skulle man vara i närheten av den nivån ska man ha goda möjligheter till poäng. Till skillnad från de tidigare mötena vill jag tro på ett mer försiktigt spel av båda lagen där bortalaget kan försvara sig men även ställa om på ett tillräckligt framgångsrikt sätt för att inte behöva resa hemåt tomhänta. Ytterligare ett asian handicap på +0,5 spelas i den här matchen till ett bortalag, halvgardering/dubbelchans Tottenham strax under medel.

/Puyol