Vi håller oss kvar i Premier League-fotbollen där helgens femte och sista spelobjekt ska plockas och hämtas från den röda delen av Merseyside. På Anfield tar Liverpool emot Swansea, ett möte mellan två lag med motsatta formtrender att gå på där gästernas dyk är det som sticker ut allra mest. Trots det, tror mycket väl att det kan uppstå moment i den här matchen som kan passa dem förhållandevis bra – även om jag misstänker att det kan gå emot också mot ett hemmalag som har sett inspirerat ut.

  • Match: Liverpool – Swansea
  • Spel: Över 2,5 mål
  • Odds: 1,80 @ Expekt
  • Units: 3/5
  • Spelstopp: 17.15 29/11

Liverpool har fått en hel del beröm sedan Jurgen Klopps inträde på managerposten, trots att man (utöver avancemang från Europa League-gruppspelet i veckan) faktiskt inte har tagit mer än 8 av 15 poäng sedan managerskiftet. Det som sticker ut är dock prestationerna borta mot Chelsea och senast ett då serieledande Manchester City som krossades borta på Etihad Stadium. Även om resultaten har varit ojämna i överlag, man börjar sätta en modell under tyskens ledning som kan bli intressant när den formas alltmer. Man är intensivt i sin press och försöker sätta den avgörande passningen aningen snabbare, och i överlag spelar man även med något mer fart än vad man gjorde för någon månad sedan. Firmino, nyförvärv inför säsong, stod för sin bästa match senast och det ska bli intressant att se honom tillsammans med kreatören och poängspelaren Coutinho (om han blir spelklar) samt Benteke.

Hemmalaget har två avbräck i defensiven där Lucas Leiva är avstängd på det sittande mittfältet samtidigt som Mamadou Sakho utgår från mittförsvaret med en skada. Ett frågetecken framåt där kreatören och poängspelaren Philippe Coutinho eventuellt kan saknas. Daniel Sturridge har gått sönder på nytt och kan inte medverka här heller. Även Jordan Rossiter stryks som ett alternativ på bänken. Jordan Henderson, Joe Gomez och Danny Ings är långtidsskadade sedan tidigare.

liverpool_200x200swansea_200x200

Swansea har tappat efter en skaplig och lovande inledning där det nu råder desto större frågetecken kring i första hand Garry Monks position på managerposten. Spelet flyter inte alls på efter samma linje i nuläget att jämföra med säsongens inledande spelmånaden där man spelade ut Chelsea på bortaplan samtidigt som även ett svårspelat Manchester United besegrades. Sedan dess har man inte plockat mer än 6 poäng från sina 9 senaste ligamatcher, och med tanke på hur kvartetten med Gomis, Ayew, Sigurdsson samt Montero såg ut inledningsvis, så är det ganska anmärkningsvärt att man har nollats i 5 av dessa matcher. Att man nu inte har  fått med sig mer än en poäng från matcherna mot Norwich och nu senast Bournemouth är tydliga signaler på att någonting har gått väldigt snett och det är svårt att peka på några direkta orsaker. Jag tror dock att man kan må bättre av att inte behöva föra spelet mot lågt placerade försvarslinjer, vilket allt som oftast har varit fallet i matcher som har sett desto mer behagligare ut på förhand.

Bortalaget får klara sig utan spelmotorn Jonjo Shelvey som inte får någon möjlighet att spela i sin hemstad pga avstängning. Det är dock den enda spelaren som utgår från truppen som är intakt i övrigt.


Det har blivit ett par rejäla holmgångar mellan de båda lagen när de har drabbat samman här på Anfield med 5, 3, 7, 5 och 4 mål. Tror mycket väl att vi kan få en matchbild som kan resultera i något mot det hållet även idag. Bygger det här spelalternativet på att hemmalaget vill sätta sin höga press tidigt mot ett motstånd som trivs bättre med större ytor att gå på, samtidigt som man eventuellt kan bjuda på något om man blir övermodigt under uppspelsfasen, vilket kan straffa sig mot ett Liverpool som kommer lyfta laget högt upp i banan. Är övertygad om att Swansea, med tillgång till poängspelare som kan bättre, kan mer än det som har visats upp på slutet samtidigt som Reds ser ut att må bra i nuläget med en skaplig målproduktion bakom sig. Överspelet på minst 3 gjorda mål i matchen spelas med medel.

/Puyol